Kaplan:”Kadına şiddet artıyor”

Kaplan:”Kadına şiddet artıyor”

 CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, son dönemde kadına yönelik artan şiddet, cinayet ve tecavüz olaylarının araştırılması ve önlem alınması...

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, son dönemde kadına yönelik artan şiddet, cinayet ve tecavüz olaylarının araştırılması ve önlem alınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, araştırma önergesi verdi.

Türkiye’de kadına yönelik şiddet, cinayet, taciz ve tecavüz olayları son yıllarda artış gösterildiğini ifade eden Vekil Kaplan, “Her ne kadar ülkeyi yönetenler artış olmadığını, aksine düşüş yaşandığını söylese de istatistiklere baktığımızda, rakamlar durumun pekte öyle olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Türkiye'de yaşayan kadınların dörtte biri fiziksel şiddete uğramaktadır. Şiddete uğrayan kadınların dörtte üçü eşi tarafından şiddete maruz kalmaktadır. Cinayet sonucu ölen kadınların çoğu eşi tarafından öldürülmektedir” diye belirtti.

ŞİDDET OLAYLARINDA ARTIŞ YAŞINIYOR

 

Kötü yönetilen bir ülkede iktidar, ailenin önemi üzerinden siyaset yaparken aileler hiç olmadığı kadar hızlı bir biçimde dağılmaktadır diyen Kaplan, “Kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde, kentli–köylü, eğitimli–eğitimsiz, varlıklı–yoksul, genç–yaşlı, ev kadını–çalışan kadın farkı olmaksızın kadınların büyük çoğunluğunun yaşadıkları ortak sorundur.Ülke yöneticilerinin iddia ettiklerinin tam aksine, kadına yönelik şiddet olaylarında azalma değil artış yaşandığı ortadadır.  Bu bilgiler doğrultusunda kadına yönelik artan şiddet, tecavüz ve cinayetlerin incelenip araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için Anayasa’nın 98′inci ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105′inci maddeleri gereğince “Meclis Araştırması” açılmasını önem arz etmektedir” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.