Kaplan: “bakanlara kınama cezası verilsin”

Kaplan: “bakanlara kınama cezası verilsin”

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan: “Soru önergelerine cevap vermeyen bakanlara kınama cezası verilsin”CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal...

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan: “Soru önergelerine cevap vermeyen bakanlara kınama cezası verilsin”

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Meclis Başkanlığı’na sunduğu İçtüzük Değişikliği teklifinde, 24. dönemde 28 bin 565 yazılı soru önergesi verildiğini, 6 bin 981 soru önergesine ise hiç cevap verilmediğini kaydetti. Kaplan, İçtüzük’te değişiklik yapılarak soru önergelerine cevap vermeyen bakanlara kınama cezası verilmesini istedi. 

Milletvekili Kaplan, 6 bin 617 soru önergesinin süresi içinde cevaplandığını ancak 11 bin 215 soru önergesinin süresi geçtikten sonra cevaplandırıldığını kaydetti. Kaplan şöyle devam etti: “Soru önergelerinin neredeyse hiç biri doğru düzgün cevaplanmıyor. Verilen yanıtlar ise göstermelik. AKP hükümeti muhalefetin bilgilenme hakkını hiçe saymakta ve parlamentoyu işlevsizleştirmektedir. Milletin seçtiği vekilin denetleme yetkisini elinden almaktadır. Bu kanun ve hukuk tanımazlığın nedeni ise yolsuzlukların deşifre olmasından duydukları korkudan kaynaklanıyor. Sorulan sorulara cevap verecek cesaretleri yok. Türkiye gündemine gelen, haksızlıkları, yolsuzlukları açığa çıkarmak için devletin kurumlarına sorulan sorular yanıtsız bırakılamaz. Bu nedenle içtüzük değişikliği gerekiyor. 

BAKANLIKLARIN KARNESİ ŞÖYLE: İçişleri Bakanlığı: 4078 soru önergesinin 1.111’ini yanıtlamadı. Ulaştırma Bakanlığı: 1334 soru önergesinden 945’ini yanıtlamadı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı: 958 soru önergesinin 28’ini yanıtlamadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 922 soru önergesinin 12’sini yanıtlamadı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı:1506 soru önergesinin 11’ini yanıtlamadı. Ekonomi Bakanlığı: 299 soru önergesinin 1’ini yanıtlamadı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı: 916 soru önergesinin hepsine cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.