Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

KANATSIZ UÇAMAYIZ

KANATSIZ UÇAMAYIZ

 

Ligin başlarında kazanılan puanlar takımın moral ve özgüven kazanması adına önemli. Gebzespor adına ligin ilk haftasında alınan Sultanorhan galibiyeti takım, taraftar ve camianın bütünleşmeyi arttırması adına önemliydi. Bu süreçte alınan pozitif ve negatif sonuçlar belirleyici unsurlar olmayabilir ama futbolun içinde olanlar için geleceğe yönelik düşünce ve öngörüler fazlasıyla olabilir.

Hedefi şampiyonluk olan Gebzespor’un kendi sahasında müthiş taraftarı önünde hesapta olmayan takım karşısında puan kaybetmesi futbolun içinde olan bir gerçek ve son derece normalse, koca 90 dakikada pozisyon üretememesi de o kadar anormal bir durumdur. Futbolda kanat oyunları rakipleri çaresiz bırakır. Gebzespor’un Elmasbahçeler maçında kanatlardan pozisyon hazırlayamaması, isabetli ortaların yapılamaması taraftarın gol sevinci yaşamamasında etkili oldu.   Bu durum üzerinde hassasiyetle durulmalı.

 

Takım içi yardımlaşma, Teknik Direktörün oyuna ve futbolcuya hakimiyeti,  hoca- futbolcu ilişkilerinin samimiyeti, coşku ve tempo saha içinden tribünlere direk olarak yansıyan, şampiyonluk için ana kural ve zaman gerektirmeyen gerçeklerdir. Bu tespit için daha erken düşüncesi olası beraberlik ve mağlubiyetlerde moral ve motivasyon kaybını, sportif başarısızlığı beraberinde getirir. Erken çözüm şart.

Bu yazı toplam 1012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi