Kanalizasyon ve yağmursuyu hatları temizleniyor

Kanalizasyon ve yağmursuyu hatları temizleniyor

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, işlettiği; kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı hatları ile menfezlerin, düzenli akışını sağlamak için kanal temizleme araçları ve küçük iş makineleriyle temizlik çalışmaları yapıyor.

isu-temizleme-calismalari-(4).jpg 

İSU Genel Müdürlüğü, İl genelinde 5600 km uzunluğunda kanalizasyon ve 590 km uzunluğunda yağmur suyu altyapısı işletiyor. Bu altyapı hatlarında zaman zaman ; yağ, bez, plastik veya yüzey suları ile gelen malzemeler yüzünden tıkanmalar meydana geliyor. Kurum, farklı nedenlerle tıkanan hatlardan dolayı olumsuzluklar yaşanmaması, şehrin muhtelif bölgelerindeki altyapı hatlarının sorunsuz şekilde işlevini sürdürmesi için ; kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı hatlarının periyodik olarak  temizliklerini yapıyor.

GEBZE VE İZMİT’TE

Bu kapsamda; İl genelinde başlatılan çalışmalar, özellikle İzmit ve Gebze ilçelerindeki ana arterlerde yoğun bir şekilde devam ediyor.

İzmit Anıt Park Bölgesi ile Yahya Kaptan Mahallesinin yanı sıra şehrin değişik bölgelerindeki altyapı hatları; menfez ve ızgaralar; yüksek basınçlı kanal temizleme araçları ve Bobcat tipi küçük iş makineleriyle atık ve birikintilerden arındırılıyor. Çalışmalar kapsamında menfezlerden çıkartılan malzemeler; kamyonlar ile hafriyat alanlarına nakledilerek depolanıyor.

DÜZENLİ AKIŞ SAĞLANIYOR

Temizlenen hatlar ile birlikte atık su ve yağmur suyunun düzenli akışı sağlanarak; çevre ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan olumsuzluklar ortadan kaldırılmaktadır. Kocaeli’de modern teknoloji ile kaliteli bir altyapı ve işletmecilik görevini başarıyla yürüten Kurum,  bu görevin en önemli dinamiklerinden biri olan altyapı ve çevre  temizliğine verdiği önemi bundan sonraki süreçte de büyük bir titizlikle devam ettirecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.