Kanalizasyon Kolektör Hattı tanıtıldı

Kanalizasyon Kolektör Hattı tanıtıldı

Sıfır Kirlilik’’ hedefiyle Kocaeli’yi atık sulardan kaynaklanan kirlilikten arındıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Körfezi’nin atıksu kolektör hatları ile kuşaklamasının son aşaması Gebze - Darıca Sahil Kanalizasyon Kolektör Ha

anlatim.jpgtanitim.jpg

40 milyon 378 bin 444 TL’ye mal olan proje kapsamında 21 km uzunluğundaki hattın 2,5 km’si tünel geçişiyle sağlandı. Devreye alınan projeyle birlikte ülkemizde bir ilk gerçekleştirilerek, atıksu arıtma oranı yüzde 100’e çıkarıldı. Tanıtım programına Kocaeli  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy,  Gebze Kaymakamı Mustafa Güler,  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, , Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar,   İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, bölge muhtarları, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli Büyükşehir su kanal idare sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da bir numara. Şimdi bu Gebze’deki tesiste çamuru yakma ve kurutma tesisi kuruyoruz. Bundan da elektrik üretiyoruz. Bu gün Dünyada hangi teknoloji varsa biz en ileri teknolojiyi kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.