Kan merkezi neden açılmıyor?

Kan merkezi neden açılmıyor?

   Gebze Kızılay Kan Merkezi, yapımı tamamlanmasına rağmen hizmete bir türlü açılamıyor. Gebze’nin Sultan Orhan Mahallesi İlyasbey Caddesi’nde...

 

 

 

Gebze Kızılay Kan Merkezi, yapımı tamamlanmasına rağmen hizmete bir türlü açılamıyor. Gebze’nin Sultan Orhan Mahallesi İlyasbey Caddesi’nde yapımı tamamlanan 785 metrekare alana sahip Kızılay Kan Merkezi’nin teknik cihazlar gelmediği için hizmete açılamadığı ifade edilirken, faaliyete geçtiğinde kan bağış kampanyalarının da çok daha kolay yapılabileceği belirtildi.

 

Yapımına yıllar önce başlanan ve bir süre önce inşaat aşaması bitirilen Kızılay Kan Merkezi, bir türlü hizmet vermeye başlayamadı. Belirli dönemlerde Kızılay Gebze bölgesinde kan bağış kampanyası düzenlerken, yapımı tamamlanan binasının hizmete açılmaması kafalarda soru işareti oluşturuyor. İnşaatı bitmesine rağmen hizmete açılmayan Kızılay Kan Merkezi boş bir durumda beklerken, vatandaşlar da kan merkezinin bir an önce açılması gerektiğini vurguluyorlar.

 

SEYYAR KAMPANYALAR

 

Türkiye’nin birçok şehrinde bile olmayan modern ve kapsamlı bir bina projesinin tamamlanamaması nedeniyle Kızılay, Gebze bölgesindeki kan bağış kampanyalarını seyyar araçlarla yapmak durumunda kalıyor. Çeşitli dönemlerde, farklı kurumlarla işbirliği içinde yapılan kan bağış kampanyalarının, bu merkez hizmete açıldığında daha kolay yürütüleceği belirtilirken, bu nedenle bir an önce hizmete açılmasının beklendiği kaydediliyor.

 

4 katlı yapılan bina hizmete geçtiğinde bodrum katında depo ve malzemeler, birinci katta kan merkezi bulunacak. 24 saat hizmet vermesi beklenen merkezin, bölgemizdeki kan ihtiyacı sorununu çözmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.