Kaman’ın projeler odağı ‘insan’…

Kaman’ın projeler odağı ‘insan’…

Millet İttifakı'nın İyi Parti'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Dr. Serdar Kaman, gerçekleştireceği projelerin insan odaklı olacağı vurgusunu yaptı.

cengiz-saribay-001.jpgesi-de-katildi.jpgetkileyiciydi.jpghaydar-akar-003.jpglutfu-turkkan-002.jpgtahsin-tarhan.jpg

Başiskele'deki Tryp By Wyndham Otel’deki ‘’Kocaeli ayağa kalkıyor’’ başlıklı proje tanıtımı toplantısında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Milletvekili Haydar Akar, İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit Belediyesi Başkan adayı CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet, bazı ilçelerin ittifak belediye başkan adayları ve iki partinin çok sayıda üyesi hazır bulundu. Nazım Hikmet'ten 'bu memleket bizim' şiiri okunarak başlayan toplantıda, Kaman’ı tanıtıcı video gösterimi yapıldı.

 

İttifakımız birinci gelecek

Programda konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Millet İttifakı Kocaeli’de birinci gelecek ve büyükşehiri alacak buna inancım tam. Ben ve partim Millet İttifakı’na bağlı kalacağız. Sözümüz söz’’ dedi. Sarıbay, şöyle devam etti: ‘’Belediyecilik bizden sorulur. Bunun örnekleri Türkiye’de var, bundan sonra da Serdar Kaman ile devam edecek. İlçe başkanlarımız da Serdar Kaman ile uyumlu bir şekilde çalışacak. AK Parti Derince adayı (ben buraya üniversite getireceğim) diyor. 16 yıldır iktidarsınız şimdi mi aklınıza geldi ? Yalancı bunlar. Fikri Işık (Kandıra yolunu yapamadık) diyor. Yapsaydınız, elinizi tutan mı vardı ?’’ Sarıbay, perşembe günü yapılacak miting için çağrıda da bulundu. İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız da, “Bugün 18  Mart. Çanakkale Zaferi kutlu olsun. Mevlam bizlere bir daha Çanakkale Savaşı gibi savaşlar nasip etmesin.  Bizlerin bu seçimde oylarımızı iyi kullanmamız lazım” dedi.

 

Milletvekillerinin sözleri

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, “104 yıl önce Çanakkale’de bu ülkenin topraklarını korumak için atalarımız mücadele etmişler. Sayın başkan proje tanıtımını böyle özel bir günde yapıyor. Bizim için bugün önemli bir gün” diye konuşurken, bir başka CHP Milletvekili Haydar Akar da şunları söyledi: Bizi birleştiren 3 unsur var. Vatanımız, bayrağımız ve Mustafa Kemal Atatürk. 104 yıl önce Seyit Onbaşılar çıktı, bu milleti düşmana teslim etmedi. 21. Yüzyılda 3 terör örgütüne mi teslim edeceğiz bu ülkeyi. Kocaeli Serdar Kaman ile birlikte tekrar marka kent haline getireceğiz. Bizim birlikte yapamayacağız hiçbir şey yok. 31 Mart akşamı zaferi kutlayacağız.” İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ise, “Bugün bir milletin kaderinin yazıldığı tarihtir. Çanakkale’nin 104’üncü yıl dönümü. Umarım bu tarih Kocaeli ve Türkiye’nin istibdattan kurtulduğu bir tarih olur. Kocaeli’nde ne seçimler gördüm ben. Serdar Kaman, Kocaeli’yi tekrar marka kent haline getirecektir” diye konuştu.

 

İhanet ettiler

Son olarak kürsüye gelen Büyükşehir adayı Serdar Kaman, siyasete ilk adım attığı günden beri duyduğu heyecana sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Siyaset bir iddia işidir. Betona yatırım yapan bir belediye mi, insana yatırım yapan bir belediye mi istiyoruz, önemli olan bu. Ben doktorum, insanla ilgilenirim. Bana canınızı emanet ettiğiniz gibi şehrinizi de emanet edebilirsiniz. Bizde emanete hıyanet olmaz. Bu kente 15 yıldır ihanet ettiler. Kaynakları har vurup harman savurdular. Artık yeter, buna dur demenin zamanı geldi. 1 Nisan’da Millet İttifakı’nın iktidarı başlayacak. Buna inanın iyiler kazanacak, halk kazanacak. Bol bol proje üreteceğiz. Demokrasiye sadık kalacağım bunlar için söz veriyorum.” Kaman, lüks ve şatafat içerisinde yaşamayacağını, bunun yerine adil şeffaf ve mütevazı olacağını sözlerine ekledi.

 

KAMAN’IN PROJELERİ

 

Eşit hizmet

Herkes hukuk ve idare karşısında eşittir. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanlığımız döneminde kent sakinleri, ırk, din, dil, cinsiyet, etnik köken, farklı düşünce ve kanaatlerinden dolayı herhangi bir ayrıma tabi tutulmayacaktır. 

Milli duruş

İYİ bir belediye başkanı; Türk Milletine ve değerlerine hizmet etme bilinci ile hareket eder. Biz de 5000 yıllık Türk tarihinin; dilinin, kültürünün ve manevi değerlerinin bekçisi olacağız. 

Ortak akıl 

Her fikre; ifade ve kanaat hürriyetine saygılı olacağız. Tek sesliliği reddedip, akıl ve istişareyi savunacağız. Herkesi ilgilendiren konularda halkoyuna başvuracak, alınacak kararlara halkın katılımını sağlayacağız.  

Şeffaf, etkin, kaliteli, iyi hizmet

Belediyenin kaynaklarını halkın zenginliği olarak göreceğiz. Belediye-vatandaş arasındaki paylaşım; yönetimde açıklık, şeffaflık, etkinlik ve kalite içerecek. Kamu kaynaklarının kullanımı ile ilgili gerçekleştirilecek harcama dökümlerini kamuoyu ile düzenli olarak paylaşacağız.

Sanat ve estetik 

Kültür-sanat kurumlarını ve sanatçıları destekleyeceğiz. Oluşturacağımız estetik Kurullar şehrin mimari ve estetik yapısını; millî, tarihi ve kültürel değerler çerçevesinde ortak akılla belirleyecek. 

Hızlı, üretken, ehil

İyi belediye; süratli ve planlı hareket eder. Personel alımlarında yakınlık ya da siyasal tercihler değil liyakat ve ehliyeti esas alacağız. Üretken belediyecilik yaparak; yatırım, üretim ve istihdamı teşvik edeceğiz.  16 İYİ bir belediye; ihtiyaç sahibi her kimsesizin kimsesidir. Biz de insanların hayat kalitesini yükseltmek “amacıyla çalışılacak ve bu yönde projeler üreteceğiz.  

Kimsesizlerin kimsesi

İyi bir belediye; ihtiyaç sahibi her kimsesizin kimsesidir. Biz de insanların hayat kalitesini yükseltmek amacıyla çalışılacak ve bu yönde projeler. 20 Bilgi ve teknolojinin sunduğu bütün yenilikleri kullanacağız. Kocaeli’nde yaşam kalitesini artıracağız. Doğal kaynaklardan ve enerjiden tasarruf sağlayacağız

Akıllı kentler

Akılı kentler inşa edeceğiz. Akıllı kentlerle ekonomik, sosyal ve çevresel faaliyetlerin veri analizlerini yaparak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlayacağız. Kentleşme için, ivedilikle Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) yardımıyla Teknolojik Altyapı Envanterini hazırlayacağız. Elde “edilen bilimsel verilerle yapısal eksiklikleri süratle gidereceğiz. 

BÜRUPAS 

Bilgi, Üretim, Ulaşım, Paylaşım Sistemini (BÜRUPAS), hayata geçireceğiz. Kentlerdeki üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin bütün birimleri arasında Coğrafi Bilgi Sistemlerine (CBS) dayalı veri paylaşımlı ortak çalışma zeminleri oluşturacağız.  

Teknoloji kullanımı

Kent hizmetlerinde, nesnelerin interneti uygulamaları aracılığıyla cihazlar, sensörler, iletişim ağ altyapıları, bulut sistemleri ve internet uygulamalarını kullanılacağız. Kentin anayol ve sokakları; trafik, güvenlik, temizlik gibi kenti ilgilendiren bütün olayları, akıllı sistemlerle izleyeceğiz. Akıllı Kent modeli ile ulaşım, su kaynakları, atık su, atık yönetimi ve enerji üretimi gibi konularda bilişim teknolojilerini kullanarak maksimum tasarruf sağlayacağız. 

Maksimum tasarruf

Kamu alanlarına ücretsiz internet hizmeti vereceğiz. Belediye binalarında, kent meydanlarında, öğrenci- gençlik merkezlerinde, kamusal alanlarda ve toplu “taşıma araçlarında ücretsiz internet hizmeti sağlayacağız. Meydanlarında, öğrenci- gençlik merkezlerinde, kamusal alanlarda ve toplu “taşıma araçlarında ücretsiz internet hizmeti sağlayacağız.

Tek Nokta Hizmet Sistemi

Vatandaşın günlük hayatını kolaylaştıracağız. Belediye ile ilgili her türlü ödemeler elektronik ortamda gerçekleşecek. Elektronik ortamı kullanamayan vatandaşlarımızın da belediye ve diğer kurum hizmetlerine, tek noktadan ulaşmasını sağlayacağız. 

Örnek kütüphane ve sosyal doku haritası

Mimarisiyle sembol içeriği ile dünyanın sayılı kütüphanelerinden birini yapacağız. Teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı kütüphane, fiziki “yapısıyla herkesi hayran bırakacak ve dönemimizin simgesi olacak. Zor koşullarda yaşamlarını sürdüren dezavantajlı gruplar ile ilgili “Sosyal Doku Haritası” bilgilerini güncelleyerek CBS veri tabanında toplayacağız. Bunun üzerinden ihtiyaç analizi yapacağız, toplanan veriler ışığında hizmetleri, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

Vefa evleri

Muhtaç ve kimsesiz olan yaşlılarımız için “iyi yaşayacakları” vefa evleri açacağız. Ücretsiz muayene, ücretsiz ilaç, gıda, yakacak, nakdî ve ayni yardımların yanı sıra “Panik Butonu” ile sağlık ekiplerini çağırabilme imkânı sağlayacağız. Belediyelerimiz bünyesinde köy, mahalle, semt ve kent genelindeki tüm yaşlıların sınıflandırmasını yapacağız. “Geriatri ve Hizmet Birimi (GHB)” kuracağız.

Beş yıldız bakım evleri ve rehberlik hizmeti

Yatağa bağlı ya da sürekli bakıma muhtaç vatandaşlarımız için, bünyesinde her türlü konforun düşünüldüğü “Beş Yıldız” adını vereceğimiz bakım evleri “kuracağız. Kadınlarımız toplumsal hayatın her alanında söz sahibi olacak.

Kadın eğitimi ve yuvam projesi

Kadınlarımıza, teknolojik ve mesleki alanlarda eğitim ve sertifika programları vereceğiz. Hukuki, sosyal ve ekonomik menfaatleriyle ilgili yasal kuralları anlatacağız. Aile eğitimi, evlilik, çocuk eğitimi, madde bağımlılığı ile mücadele gibi konularda eğitim, bilgilendirme ve psikolojik danışma desteği de sunacağız. Yöresel sanatlarla ilgili kurslar, kadınlara özel spor salonları, yüzme havuzlarının bulunduğu özel çalışma programları açacağız. Yeniden Umutla Yaşama Merhaba (YUVAM) Projesini hayata geçireceğiz. Şiddete uğramış ve devlet tarafından koruma altına alınmış kadınlarımızın barınma ve korunma ihtiyacını karşılayacağız. 

Zübeyde Hanım Üretim Projesi

Ev kadınlarımız ve kızlarımızın yaptığı el emeği göz nuru ürünler, belediyemiz tarafından kurulacak sanal internet marketi ile satışa sunulacak. Ata’mızın annesi Zübeyde Hanımın adı ile taçlandıracağımız bu projeyle, ev hanımlarımız ve kızlarımız da üretime katkı sağlayacak. Bu proje kadınlarımızdan gelecek öneri ve istekler ile geliştirilecek. 

Engelsiz kent

İlçelerimizde ‘Engelsiz Kentler ve Mekânlar’ uygulaması başlatacağız. Engelli Hizmetleri Başkanlığı kuracağız. Engelli vatandaşlarımızın her ortamda temsilini sağlayacağız. Aileleriyle birlikte sosyal hayata katılmalarını sağlayacağız. Engelli Danışma Merkezinden Engelsiz Plajlara, Engelsiz Parklardan Engelsiz Araçlara kadar her türlü hizmeti sunacağız. Tüm engellilerimizin akülü araçları yenilenecek ve şehrimizin tamamında kolayca ulaşabilecekleri akü şarj istasyonları kuracağız. 

Çocuklara daha çok söz hakkı ve şefkat evleri

Çocuklarımız, Belediye Çocuk Meclisleri ile daha çok söz hakkına sahip olacaklar. Çocuklarımız için kreşlerden spor kulüplerine kadar her ihtiyaca uygun hizmet binaları yapacağız. Park ve oyun alanlarını, yaş gruplarına uygun düzenleyeceğiz. 

 Şefkat Çocuk Koruma Evleri ile kimsesiz kalmış, evden kaçmış, ailesi tarafından sömürüye uğramış çocuklarımıza yuva olacağız. Hiçbir yerde, “sokakta çalışan çocuk kalmayacak.  

Festival ve çözüm merkezleri

Birden fazla ilçeye hitap edecek lokasyonlarda gençlerin birarada kaynaşmalarını temin edecek, festival merkezleri kuracağız. Bu “alanlarda gençler için kültür, sanat, spor faaliyetleri düzenleyeceğiz. Araştırma, tasarım ve yazılım geliştirme yapabilecekleri, sorunlarını ve çözüm yollarını konuştukları ve paylaştıkları Genç AR-GE Teknoloji Merkezlerini de içinde barındıran Genç Çözüm Merkezlerini kuracağız. 

Köylerimizden kentlerimize, gençlerin birbirleriyle ortak çalışmalar yapabilecekleri, kaynaşabilecekleri kültür ve sanat kampları düzenleyeceğiz. “Genç Köprü” kampları, dünya gençlerinin ziyaretine açılacak, karşılıklı kültürel zenginliklerin paylaşılmasını sağlayacağız.  

Yardımcı kartlar

Tüm öğrencilerimize dağıttığımız İyi Öğrenci Kartı ile kırtasiye ve okul kıyafeti ihtiyaçlarını karşılamak üzere destek sağlayacağız. İhtiyaç sahiplerine, Sosyal Belediyecilik anlayışımızla örtüşen, insan onuruna yakışır destekler vereceğiz. Var olan yoksul destek hizmetlerini geliştireceğiz. Sosyal yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yapılacak nakdî yardımlar, İYİ KART’lara yüklenecek ve belediyemizin anlaşmalı olduğu indirimli “Dost” market, bakkal ve kooperatiflerde kullanılabilecek. 

İyilik evleri

Bu evlerde, yardımseverlerden gelecek her türlü yardım malzemelerini toplama ve dağıtma organizasyonunu yapacağız. İhtiyaç sahiplerine aşevleri açılacak, evlere ücretsiz yemek servisi yapacağız. Ayni, nakdî ve sağlık yardımlarını, hiçbir ayrım gözetmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. 

 

Sosyal konut ve ucuz su

Kent Konut aracılığıyla dar gelirliler için gerçekçi bir planlama ile sosyal konut üreteceğiz. Belediyemizin öncülüğünde ve denetiminde kooperatifleşmenin önünü açarak, dar gelirliye barınma ve konut edinme destekleri vereceğiz. İSU’da doğru kaynak kullanımı politikası ile giderleri azaltacağız. İSU’nun elde ettiği gelirleri başka alanlarda kullanmayacağız. Böylece kendine yetebilen İSU, su fiyatlarını vatandaşın lehine olacak şekilde belirleyebilecek. İçme suyunu mutlaka ucuzlatacağız. 

 

Göç Koordinasyon Merkezi, sanat evleri, spor alanları

Kentsel Kalkınma Strateji Merkezi (KEKSEM) bünyesinde Göç Koordinasyon Merkezi kuracağız. Kente gelen göçmen ve mültecileri alabilme kotamızı belirleyeceğiz. Her türlü sosyal faaliyetlerin programlanacağı, içinde atölyelerin bulunduğu sanat evleri ve sokaklar kuracağız. Kültür merkezlerinde; konser, sinema, tiyatro, edebiyat gibi alanlarda ücretsiz etkinlikler düzenleyeceğiz. Sosyal ve kültürel hayat canlanacak. Herkese ve her yaşa uygun spor alanları oluşturacağız. Mahallelerde yapılacak tesislerde, spor dallarındaki gizli yetenekleri keşfederek Türk sporuna yeni yıldızlar kazandıracağız. Her mahallede “Amatör Spor Güçlendirme Organizasyonu” kuracağız.

  

HASEP ve demokratik katılım

Sağlığım İyi Projesi ile Halk Sağlığı Eylem Proje (HASEP) Birimi’ni kuracağız. Kentte, altyapı veya atıklara bağlı koku, hava kirliliği ve gürültüye dayalı tüm sağlık sorunları önlenecektir. Toplumumuzu tehdit eden; obezite, ruh sağlığı, ağız sağlığı, madde bağımlılığı gibi konularda, genel halk sağlığını korumaya yönelik önlemler alacağız. Psikiyatrik hastalar için özel yaşam köyü kurarak hastaların bakımını temin ederken yakınlarının da yaşam kalitesini artıracağız. Kent Konseyi’ni aktif hale getireceğiz. Kentin bütün kesimlerden temsilcileri karar mekanizmasına katacağız. Yerel Dijital Oylama Ekranları ve “Mobil Uygulamalar ile belediye faaliyetlerini bölge halkının görüşüne açacağız. Sivil toplum örgütlerinin fiziksel ihtiyaçlarının karşılandığı, sosyal aktiviteleri için uygun zeminlerin oluşturulduğu ayrıca halkımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabildiği Sivil Toplum Merkezlerini 12 ilçemize de kuracağız. 

 Haberin devam yarın ki sayımızda

 

Haber: Barbaros  Tantan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.