Kahramanların 92.yıl dönümü

Kahramanların 92.yıl dönümü

  19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Gebze’de de tören düzenlendi. Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Atatürk anıtına çelenk sunma törenine...

 

 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Gebze’de de tören düzenlendi. Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Atatürk anıtına çelenk sunma törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Bulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Doğangüzel, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Önder Kılıçarslan, kamu kurum ve kuruluşları idari heyeti temsilcileri ve çok sayıda gazi katıldı. Gebze Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Gebze Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayan törende dernek başkanı Önder Kılıçarslan 92.yıl adına konuşma yaptı. Kılıçarslan “ Şehit annelerine şehit babalarına şükranlarımı sunuyorum. Bugünün bir diğer anlamı Birleşmiş Milletlerin Mustafa Kemal’e mareşal unvanı vermiş olmasıdır. 1071 Malazgirt Savaşından tutunda yüzyıllarca verdikleri mücadeleyle bizlere bu refahı sağlamış olan gazilerimiz, refahımızı bozmaya çalışanların karşılarında duracaklardır. Bizlere düşen bir bütün halinde yaşayıp sıkıca bir bütün olmamız ve cesur yüreklerle vatana sarılmaktır. Gazi Mustafa Kemalinde dediği gibi ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ Ne Mutlu Türk’üm Diye.” Şeklindeki görüşünü ifade etti.

 

GAZİ AİLELERİ VE PROTOKOL EKSİHİSAR SAKIZ AĞACIN’DA AĞIRLANDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren Gaziler Günü anma töreninden sonra Gebze Belediyesi tarafından Eskihisar’da düzenlenen kahvaltıya şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. İlçe protokolünün de katıldığı kahvaltının ev sahipliğini yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde güven içerisinde bir geleceğe bakılabildiğini söyledi. “Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatan sevgisinin sembolleri olarak milletimizin kalbinde her zaman çok özel bir yere sahip olacaktır.” Diyen Köşker, “Bizler böyle kutsal bir payeye erişen, minnet borçlu olduğumuz gazilerimizin, daha iyi bir hayat sürmeleri için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Köşker ve ilçe protokolü gaziler ve yakınların masalarını gidip ayrı ayrı yakından ilgilendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.