“Kâğıt üzerinde kalmamalı”

“Kâğıt üzerinde kalmamalı”

 Kocaeli Adliye önünde basın açıklama yapan Kocaeli Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Eda Aydın Demir, çocuk haklarının kağıt üzerinde kalmamasını...

 

Kocaeli Adliye önünde basın açıklama yapan Kocaeli Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Eda Aydın Demir, çocuk haklarının kağıt üzerinde kalmamasını ve bu doğrultuda çocukların çalıştırılmaması gerektiğini belirtti. Demir, “Çocuklarımızın 20 Kasım 1989’da kabul edilen ve Dünya Çocuk Hakları Günü olarak anılan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde kâğıt üzerinde kalması bir anlam ifade etmez” dedi.

‘ÜLKEMİZDE GELİŞEN ÇOCUK HAKLARI YOK’

Çocuk hakları konusunda ülkemizin geri kaldığını ifade eden Demir, “Çocuklarımızın sözleşmede tanınan haklara sahip olduklarını iddia edebilmemiz için onlara özgü, onları korumaya, yaşatmaya, bedensel, duygusal ve sosyal gelişimlerini sağlamaya yönelik bir sistem geliştirmiş olmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Kabul etmeliyiz ki bugün hala ülkemizde yerleşmiş bir çocuk hakları politikasına sahip değiliz” diye konuştu.

‘KAYGI DUYUYORUZ’

 

Demir son olarak çocuk hakları konusunda kaygı duyduklarını söyleyerek “Kocaeli Barosu olarak Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komitesi’nin de çocuk hakları ile ilgili benzer kaygılar taşıdığını ve 2012 yılı gözlem raporunda bunlara ilişkin bir takım tavsiyelerde bulunduğunu biliyoruz. Ülkemizin çocuk hakları gündeminin 2017 yılında Birleşmiş Milletlere sunacağı çocuk hakları raporunun bu tavsiyelere uygun olmasını diliyor ve istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.