Kafamız Karıştı…

Kafamız Karıştı…

Türkiye’nin gündemi erken seçime odaklanmışken, Gebze’de ise gündem Gebze Belediyesi ve AKP ile ilgili çıkan haberler.

AKP ile ilgili seks skandalı haberini ‘bel altı’ olduğu için es geçeceğim. Çünkü, haberi yapan gazetenin Gebze muhabirlerinin sicili, habere inanma noktasında kafalarda soru işareti oluşturuyor!

Gebze Belediyesi’nin imar ve ihale ile ilgili kararları ise hem kamuoyunda hem de basın dünyasında ciddi bir tartışma konusu yaratıyor.

Gebze, özellikle inşaat sektörü açısından devasa bir potansiyele sahip.  Bu dev potansiyel elbette beraberinde imar izni konusunu getiriyor. Gebze’de çok büyük yatırımların ve inşaatların imar izinleri geçmişten bugüne hep tartışma konusu olmuştur. Meclisten nasıl geçtiği, kimlerin onayladığı ya da karşı çıkmadığı gibi.

Örneğin Başaran’ların Cumhuriyet Mahallesi’ndeki projesini ‘kişiye özel imar uygulaması’ olarak değerlendiren CHP’li meclis üyeleri geçtiğimiz yıl buna karşı çıkmıştı ve konuyu mahkemeye taşımışlardı.

Hatta dönemin ilçe başkanı Recep Dursun basın toplantısı düzenleyerek neden karşı çıktıklarını gazetecilerle paylaşmıştı.

Kocaeli 1. İdare Mahkemesi de CHP’lilerin açtığı davayı haklı bularak, yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

En son gerçekleşen meclis görüşmelerinde ise bu proje kabul edildi. Anlaşılan o ki, projede CHP’lilerin karşı çıktığı düzenlemeler ve eksiklikler giderilmiş ve kabul edilebilir bir noktaya gelmişti.

Keşke mahkemeye verirken basın toplantısı düzenleyen CHP grubu, mahkemelik olan bu maddenin bu kez meclisten geçmesini de bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşsalardı. Deselerdi ki, “Şu eksiklikler vardı, şimdi düzelttiler…”

Tartışmalı imar uygulamalarının önüne geçmek elbette şeffaflıkla olur. Gebze belediye başkanı Adnan Köşker’in bir basın toplantısı düzenleyerek son günlerdeki iddialara açıklık getirmesi gerekiyor.

Gazeteci Haluk Turgut’un, “İhaleleri Sadık Albayrak belirliyor” ya da ‘Yaz okullarında İstanbul’dan hoca getiriyor’ iddiaları doğru mu?

Yüksel Ercan’ın, “İzmit belediye başkanı Nevzat Doğan’ın sahibi olduğu Gebze’deki Konak Hastanesi’nin iskan sorunu’ iddiaları doğru mu?

 

Geçenlerde polis baskınına uğrayan Unsurlar Hafriyat ile ilgili ortada dolaşan iddialar doğru mu? Unsurlar hafriyat-Emniyet ve belediye üçgeninde dönen iddialar arasında başka bir gazetecinin de parmağı var mı? 

Bu yazı toplam 73 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi