Kadınlar şiddete tepki gösterdi

Kadınlar şiddete tepki gösterdi

 Geçtiğimiz günlerde Derince’de Hayriye Tan’ın, eşi tarafından pompalı tüfekle vurulması olayını protesto eden Kadın Platformu üyeleri bir...

 

Geçtiğimiz günlerde Derince’de Hayriye Tan’ın, eşi tarafından pompalı tüfekle vurulması olayını protesto eden Kadın Platformu üyeleri bir araya geldi.

Belediye iş hanı basın açıklaması gerçekleştiren Kadın Platformu üyeleri adına konuşan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Aysun Türkdönmez, “Hayriye Tan’ın katili ve Ö.Y.’nin suçluları cezalandırılana kadar davaların takipçisi olacağız” dedi.

ŞİDDET BİLAÇOSUNU AÇIKLADILAR

Erkeklerin sevgisinin her gün bir kadını öldürdüğünü vurgulayan Aysun Türkdönmez, “Öyle ki, 2013’ün ilk 10 ayında erkekler 168 kadını öldürdü, 148 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti, 170 kadını yaraladı, 123 kadın ve kız çocuğu ise tacize uğradı. Bu kadınların birçoğu öldürüleceklerini biliyorlardı fakat ne yazık ki yargı gördüğü hale işlem yapmadı, meclis gözünü kapadı, bakanlar “münferi” dedi, akrabalar gizledi ve böylelikle herkes suça ortak oldu” ifadelerini kullandı.

‘HAYRİYE’NİN ÖLÜMÜYLE SARSILDIK’

 

Kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını ifade eden Aysun Türkdönmez, “17 Kasım’da ilimizde Hayriye Tan kardeşimiz eşi tarafından pompalı tüfekle vuruldu. Biz kadınlar, daha Gölcük’te istimrara uğrayan Ö.Y’nin suçluları cezalandırılmadan Hayriye’nin ölümü ile sarsıldık. Hayriye Tan’ın katili ve Ö.Y.’nin suçluları cezalandırılana kadar davaların takipçisi olacağız” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.