“Kadınlar kendisini ihmal etmemeli”

“Kadınlar kendisini ihmal etmemeli”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya  Aksoy, "Kocaeli  Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada kadınların kendilerini ihmal etmemesini istedi.

05-(medium).jpg

Kocaeli  Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde ve katılımları ile İl Salık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli  Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında,  İl Müftülüğü kadın çalışanlarına ve personel eşlerine eğitim verildi.

Portakal Hafız Konağı’nda gerçekleştirilen programa Hülya Aksoy’un yanı sıra İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın eşi Sevim Doğan, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan’ın eşi Betül Demirhan, Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, İlçe Müftülerinin eşleri ve İlçe Müftülüklerinin kadın çalışanları katıldı.

ÖNCELİKLERİMİZ VAR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan’ın  konuşmasının ardından Hülya Aksoy bir konuşma yaptı. 

Aksoy   şunları ifade etti, “Çok değerli katılımcılar,  hepiniz projemize hoş geldiniz. Öncelikle bizleri sizlerle buluşturan ve bu programın oluşmasında emeği geçen il müftümüze ve değerli eşlerine teşekkür ediyorum.  Valilik olarak bir Kadın sağlığı projesi başlattık ve  220 bin kadınımıza ulaşmış bulunmaktayız. Bugün de bu projeyi sizlerle buluşturmak için geldik. Projemizin ana teması; meme kanseri ve buna bağlı olarak kadınlarımızın her ay kendi kendine meme muayenesi yapmasıdır. Bunun yanında kadınlarımızı yakından ilgilendiren birçok konuya da değineceğiz Her toplantıda söylediğim bir şey var; biz kadınlar kendimizi ihmal ederiz, ailemiz gibi bir takım önceliklerimiz vardır. Ama kadın sağlıklı olacak ki bunları çok daha rahat bir şekilde yapabilsin. Bu sebeple lütfen kendinizi ihmal etmeyin. Diliyorum ki kimse olumsuzluklarla karşılaşmasın .

KADIN HASTALIKLARI ANLATILDI

Programda; İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı  kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verilerek,  bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.

Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören program, soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.