Halil Yeni

Halil Yeni

Kadına Şiddet Çocuğa İstismar

Kadına Şiddet Çocuğa İstismar

Kadına Şiddet Çocuğa İstismar

 

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, evinde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Y.K.'nin ölümünün ardından yaşadığı dram ortaya çıktı. 4 ay önce arkadaşının dedesinin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K.'nin, duruşmada tacizcisiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korkuya minik kalbinin dayanmaması sonucu, kalp krizinden hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Cinsel istismarla suçlanan sanık 56 yaşındaki T.Ç. ise tutuksuz yargılanıyor.

 

Antalya'da 13 yaşındaki torununu taciz eden 67 yaşındaki C.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Konyaaltı ilçesi Aydınlık Mahallesi'nde meydana gelen olayda dede C.K.'nin tacizleri, S.Ö'nün durumu okulda ve evde annesi N.Ö.'ye anlatması ile ortaya çıktı. Kadıköy Kozyatağı'nda ki bir okulda kantin görevlisinin öğrencilere yönelik sözle ve fiili taciz iddiası velileri harekete geçirdi. İddialar üzerine Kadıköy İlçe Mili Eğitim Müdürü ve polis ekipleri okulda incelemede bulundu.

 

Eskişehir'de bir kadın, eşi tarafından telefonu açıp aramasını yanıtlamadığı bahanesiyle bıçaklanarak öldürüldü. AKP'nin çocuklara cinsel istismara evlilik şartıyla af getirmesinin yankıları sürerken, skandallara bir yenisi daha eklendi. Oda TV'den Barış Terkoğlu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP'li Ahmet İyimaya'nın muhalefet milletvekillerine dağıttığı kitabın yazarının cinsel istismardan yargılandığını ortaya çıkardı.

 

Yukarıda yazdıklarımın hepsi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yaşandı. Ve bunlar sadece kayda geçenler, haber olanlar. Ya olmayanlar? Her gün benzer onlarca hatta yüzlerce vakanın üzeri örtülüyor. Kapatılıyor. 

 

2016 yılının ilk 11 ayında 236 kadın öldürüldü, 71 kadın cinsel saldırıya uğradı, 368 kız çocuğuna cinsel istismar yaşandı. Çocuğa dönük cinsel istismar vakalarının yüzde 59’u okullarda yaşandı. Bu olaylardaki faillerinin ise yalnızca 126’sı tutuklanırken, 18’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 öğretmen sadece açığa alındı, bir imam hatip öğretmeni başka bir okula atandı, bir müdür yardımcısının tacizi ise okul yönetimi tarafından adli makamlara dahi bildirilmedi.

 

Bir önceki yılın verileri ayrıca şu sonuçları ortaya koyuyor: Kadınların yüzde 10’u devlet koruyamadığı için öldürüldü. 27 kadın cinayetten önce koruma tedbir kararı çıkartmış ve şiddet ve ölüm tehditleri nedeniyle şikayette bulunmuştu. Cinsel saldırıların yüzde 64’ü kadınların bir şekilde tanıdığı erkekler tarafından gerçekleştirilirken, yüzde 42’si 18 yaşından küçük kız çocuklarıydı.

 

Birilerinin yakınlarını yada akrabalarını kayırmak için çıkartmak istediği yasalar birilerinin hayatlarının kararmasına sebep oluyor. Birilerinin kadınlar hakkında akıl dışı söylemleri kadınların öldürülmesine sebep oluyor. Ülkeyi yönettiğini iddia edenler yukarıda ki verileri dikkate alıp söylemlerine, politikalarına ve çıkarmak istedikleri yasalara bakıp utanmalıdır.

 

 

 

Bu yazı toplam 1151 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi