Kadın sağlığı için önemli eğitim

Kadın sağlığı için önemli eğitim

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde devam eden Evden Okula Haydi Anneler Spor Projesi’ne...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde devam eden Evden Okula Haydi Anneler Spor Projesi’ne katılan kadınların sağlık eğitimine önem vermeyi sürdürüyor. Projeye katılan kadınlar bu kapsamda Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” çalışmalarına katıldı. Eğitim kapsamında hanımlara, başta meme kanseri, obezite ve diyabet gibi hastalıkların yanı sıra kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığı konularında eğitim verildi.

 KADIN SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimden, Evden Okula Haydi Anneler Spor Projesi’ne katılan 81 kadın yararlandı. Ebe Figen Başkan Birinci eğitimde hanımlara sağlık konusunda altın değerinde bilgiler sundu. Birinci, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemini anlattı. Eğitim  kapsamında ayrıca, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi ile kadına yönelik şiddet sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konusunda geniş kapsamlı bilgi aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.