Kadın mühendisler 8 Mart’ı kutladı

Kadın mühendisler 8 Mart’ı kutladı

Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kadın üyelerine yönelik bir etkinlik düzenledi.Gebze TMMOB...

Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kadın üyelerine yönelik bir etkinlik düzenledi.

Gebze TMMOB lokalinde önceki gün gerçekleştirilen etkinliğe Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği Sema Kopal ve çok sayıda kadın üye katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Eğitim ve Sosyal Etkinlik Komisyonu Üyesi Vildan Polat yaptı. Ardından Kocaeli Temsilcisi Sema Olkun Kopal, 8 Mart’ın tarihçesi, ülkemizde kadın sorunu, kadın mühendislerin sorunları üzerine bir konuşma yaptı. Kopal, kadın mühendislerin aynı işi yapan erkek meslektaşlardan daha düşük ücretlere çalışmak zorunda kalındığını, çocukları için işyeri kreşleri gibi olanakları olmaması yüzünden birçok kadın meslektaşımızın çalışamadığını, işyerlerinde taciz ve mobbing ile erkeklerden daha fazla karşılaştığını belirtti.

MÜZİK DİNLETİSİ VE HALAY ÇEKİLDİ

Kopal konuşmasının devamında şunları söyledi, “Kadın mühendislerin sorunlarının çözümünün, meslek örgütümüz olan Gıda Mühendisleri Odası’nda bir araya gelmek, sorunlarımızın çözümü için birlikte düşünüp davranmaktan geçiyor. Bizi bir araya getiren, haklarımızı korumamızda destek olan meslek örgütlerimize sahip çıkmamız gerekir.” dedi.

Sema Kopal’ın konuşmasının ardından Ayça Selvi’nin okuduğu şiir ve Grup Eski Zamanlar’ın müzik dinletisiyle devam etti. Müzik dinletisi oyunlar ve halaylarla coşkuyla son buldu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.