“Kadın hakları kâğıt üzerinde kaldı”

“Kadın hakları kâğıt üzerinde kaldı”

 İl Genel Meclisi'nde 5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi nedeniyle söz alan CHP'li Evnur Sandal, kadına verilen hakların...

 

İl Genel Meclisi'nde 5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi nedeniyle söz alan CHP'li Evnur Sandal, kadına verilen hakların kâğıt üzerinde kaldığını söyledi.

 

İl Genel Meclisi'nin aralık ayı toplantılarının 4. birleşimi Valilik 100.Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıyı meclis başkanı Fahim Kılıç yönetti.  CHP'li meclis üyeleri 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79'uncu yılı nedeniyle grup odasında kutlama programı gerçekleştirdi. CHP Grup odasında gerçekleşen kutlama törenine ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri de katıldı.  CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Elmas başta 2 kadın meclis üyesi Evnur Sandal ve Nurhan Atalay olmak üzere törene katılan tüm kadınlara karanfil vererek günlerini kutladı. CHP'li meclis üyeleri tören nedeniyle meclise geç katıldı. 

 

NE KADAR KREDİ VERİLDİ

Sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri de meclise konuk olarak katıldı. Meclis Başkanı Fahim Kılıç kadınların gününü kutlayarak, “Biz CHP'li arkadaşlar kadar düşünceli davranamadık. Bütün kadınlarımızın gününü tebrik ediyor, nice 79 yıllara diyorum. Kadınlarımızın daha önemli alanlarda görev almalarını diliyorum” dedi. CHP'li Nurhan Atalay Kocaeli İl Özel İdaresi tarafından uygulanan Mikro Kredi Projesi ile 2009 yılından itibaren 2013 yılı Aralık ayına kadar ne miktarda kredi dağıtıldığı ve ne miktarda geri dönüşün sağlandığının toplam parasal değerlerinin belirtilerek meclise açıklanması ile ilgili yazılı soru önergesi sundu. 

 

HAKLAR KÂĞIT ÜZERİNDE

 

Atalay verilen kredinin amacına ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek istediğini söyledi. Meclis Başkanı Kılıç konuyla ilgili önümüzdeki ay bir yetkilinin toplantıya davet edilerek bilgilendirme yapabileceğini belirtti. CHP'li İl Genel Meclis üyesi Evnur Sandal ise günün anlamı ile ilgili bir konuşma yaparak, “5 Aralık 1934 yılında Atatürk'ün girişimleriyle Türk Kadını seçme ve seçilme hakkına sahip oldu. Kadınlarımız Osmanlı Devleti döneminde birçok sosyal kültürel ve siyasi haktan mahrum bırakılmıştır. Evlenme, boşanma ve miras işlerinde ikinci planda kalmıştır. Kadınlara verilen haklar kağıt üzerinde kalmıştır. Mecliste bugün kadın sayısı yüzde 9'dur” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.