Jehan Babur Gebze’de sahne aldı

Jehan Babur Gebze’de sahne aldı

  Jehan Barbur, 2018’in ilk konserini Gebze’de BİLKAR’ın ev sahipliğinde muhteşem bir performans ile verdi Türkiye’nin önde gelen caz...

 

 

Jehan Barbur, 2018’in ilk konserini Gebze’de BİLKAR’ın ev sahipliğinde muhteşem bir performans ile verdi

 

Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından Jehan Barbur iki yıl aradan sonra yine geldiği Gebze’de gerek sahne performansı gerekse seyirciyle kurduğu esprili diyaloglar ile büyük beğeni topladı. Barbur, yine BİLKAR’ın ev sahipliğinde Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserinde yeni ve eski albümünden eserlerine yer verdi. Konserin ardından kitaplarını imzalayıp pazarlaması Gebze’de de gönüllüler tarafından yapılan, Hopalı çay üreticileri tarafından kurulan kooperatif ile dağıtımı gerçekleşen Hopa Çayı’nın tanıtımında yer aldı. Barbur yerli üretime destek çağrısında bulundu.

 

DİKKATLİ’DEN DEMOKRASİ MİTİNGİNE ÇAĞRI

 

Gebze’nin kültür ve sanattaki dinamik sivil toplum örgütlerinden, Türkiye’de kültür sanat alanındaki iki kooperatiften biri olan Bilimsel Kültürel Araştırmalar Üretim ve Yayıncılık Kooperatifi – BİLKAR tarafından düzenlenen konseri 500’ü aşkın kişi izledi. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli konserin açılışında yaptığı konuşmada Kamu Emekçileri Konfederasyonu – KESK tarafından OHAL’İ ve OHAL sürecindeki KHK’leri protesto etmek için düzenlenen mitinge katılım çağrısında bulundu. 14 Ocak Pazar günü saat 15.00’te İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenecek “OHAL değil demokrasi” başlıklı miting için Eğitim-Sen Gebze Şubesi tarafından otobüs kaldırılacak.

 

 

JEHAN BARBUR VE EKİBİ

 

Dikkatli’nin konuşmasının ardından Jehan Barbur sahneye çıktı. Babur’a saz ekibinde Onur Başkurt (Davul), Murat Çopur(Bas gitar), Berkan Çelen (Akustik gitar) ve Evrim Tüzün (Mini piyano) eşlik etti. Sahne dışından Berk Kula teknik masada, ses montajını sağladı. Sahne ışıklandırması ise kültür merkezi emekçilerinden Mustafa Esen tarafından sağlandı.

 

FİNALİ SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM İLE YAPTI

 

Sevilen sanatçı Gebze’deki konserinde son albümü “Evim neresi” ile öncelerindeki “Sizler hiç yokken”,  “Sarı”, “Hayat” ve “Uyan” adlı albümünden eserlerine yer verdi. “Burada yaralı biri var”, “Seni seviyorum”, “Kendime” gibi eserlerine de okuyan sevilen sanatçı yaklaşık 1.5 saat süren konserinde finali “Selvi boylum al yazmalım” ile yaptı.

 

Konseri esnasında kısa bir süreliğine sahne arkasına geçerken mikrofonu Murat Çopur’a bıraktı. Çopur, “Mualla” isimli şiirden derlenen “Dedikodu”yu seslendirirken salonun tempo ve dinamizmini arttırdı.

 

BİLKAR’A, KÜLTÜR MERKEZİNE VE TEKNİK EKİBE TEŞEKKÜR

 

Seyirciyle kurduğu esprili diyaloglar ile de sempati toplayan sanatçı konserin önce başlangıcı sonra bitiminde konserdeki emeklerinden ötürü Başkan Serdar Dikkatli  şahsında BİLKAR’a ve salon tahsisinden ötürü Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi idareci ve çalışanlarına teşekkür etti. Saz ve teknik ekibi hem konser esnası hem konser bitiminde alkışlattı. Barbur’un bir teşekkürü de izleyicileri oldu. Barbur sahneden bir demet çiçek ve salon dolusu ayakta alkışla uğurlandı.

 

 

fotolar

 

**

SEDAŞ planlı elektrik kesintisi

 

14.01.2018 Tarihinde bakım ve onarım çalışması çerçevesinde Gebze ilçesinde saat 13:00 ile 17:00 arasında Gaziler Mah.,

14.01.2018 tarihinde Gebze ilçesinde saat 09:00 ile 12:00 arasında Gaziler Mah.,

14.01.2018 tarihinde Gebze ilçesinde saat 09:00 ile 17:00 arasında Tavsancıl Köyü,

14.01.2018 tarihinde Dilovası ilçesinde saat 09:00 ile 13:00 arasında Orhangazi Mah., Mimar Sinan  Mah.,

14.01.2018 tarihinde Dilovası ilçesinde saat 09:00 ile 12:55 arasında Mimar Sinan  Mah., Orhangazi Mah., Cumhuriyet Mah.,

14.01.2018 tarihinde Dilovası ilçesinde saat 15:00 ile 18:00 arasında Çerkeşli Köyü,

14.01.2018 tarihinde Gebze ilçesinde saat 09:15 ile 17:00 arasında Pelitli Köyü,

14.01.2018 tarihinde Gebze ilçesinde saat 08:30 ile 16:00 arasında Tavşanlı Köyü, Pelitli Köyü,

 Elektrik kesintisi uygulanacak olup, programlı kesinti olan bölgelerdeki ayrıntılı adresler hakkında www.sedas.com sayfasında bilgi verilmektedir.

 






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.