İzmit Belediyesi’ndeki usulsüzlükleri açıkladı

İzmit Belediyesi’ndeki usulsüzlükleri açıkladı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geçmiş dönemde İzmit Belediyesinde yaşanan usulsüzlükleri açıkladı.

Önceki dönem İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Hürriyet, 15 günlük mazbata sürecinde belediyeden çuvallarla dosya çıkartıldığı söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet dün makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Hürriyet’in gündeminde daha önce duyurduğu gibi bir önceki dönem belediye başkanı Nevzat Doğan vardı. Doğan’ın bugüne kadar vakıf ve cemaatlere yaptığı harcamaları paylaşan Hürriyet’e başkan yardımcısı Dilek Yalçın eşlik etti.

Hürriyet basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu toplantıyı vatandaşımızı, halkımızı bilgilendirmek için yapıyorum. Siyasi bir polemik değil. Her şey belgeli, faturalı. Tek tek inceledik. Tespit ettiğimiz sadece bir kısım.

“YARGI ÖNÜNE ÇIKARTACAĞIZ”

Cemaatler, vakfılar gibi her şeyini belediyeye fatura ettirenler var. Bunlar ne yapmış tek tek çıkarttık. Bu tespit ettiğimiz bütün belgeleri yargı önüne çıkartacağız. Sadece açıklayıp bırakmayacağız. Bu yetim hakkının kuruş kuruş hesabını sormak benim görevimdir. Öyle işler yapılmış ki devletin malı deniz misali. Nevzat Bey TÜGVA ile 25 yıllık protokol yapmış Ensar’la da 10 yıllık protokol yapmış. Geniş bir harcama yetkisi vermiş. Her şey belediyeye fatura edilmiş. Protokole belediyece tek taraı fesih edilmesin diye madde konulmuş. Yarışmalardaki hediyeler bile belediye fatura edilmiş. Her şey belediyeden alınmış.

BİNA TAHSİS EDİLMİŞ, 6 MİLYON TL HARCANMIŞ

 Belediyeler vakıf ve derneklere asla bina tahsis etmez. Ama Nebi Güdük Kültür Merkezi yapılmış. Anahtarla da onlara verilmiş. Tepeköy Öğrenci Yurdu projesi çizimi 33 bin TL’ye, Serdar Mahallesi Düğün Salonu projesi çizimi 44 bin TL’ye belediye başkan adayının firmasına çizdirilmiş. Total 6 milyon harcama yapılmış. Bunun 4 milyonu binalara harcanmış. Binalar belediyenin onları geri alacağız. Nebi Güdük Gençlik Merkezi’nin anahtarını geri alacağım.

MAKAM ARAÇLARI

Nevzat Doğan’ın BWM marka makam aracının 3 yıl 3 aylık kira ve yakıt dahil bedeli  862 bin TL. Belediyenin bütün makam araçlarını kiralama şirketlerini iade ettim. Araçların içinde ki yakıtları dahi aldım. Hakkımı yedirtmem. Meclis Üyesi Mehmet Çetin’e bile makam aracı tahsis edilmiş. 7 müdürün makam aracını geri gönderdik.

ÖZEL  KALEM MÜDÜRÜ  PARK YAPTIRMIŞ!

2009’da CHP üyeleri bir önerge vererek Yerel Sen’den çıkalım demişler. Yerel Sen’den çıkılmış. Bu meclis kararı resmen sümen altı edilmiş. Yetkili müdürlükler bunu uygulamamış. Bu cezai bir suçtur. Görevi kötüye kullanmaktan ceza çıkar. Hukuk müdürlüğü gerekli suç duyurusunu yapacak. Kayseri Develi Belediyesine park yapılmış. Eski Özel Kalem Müdürü Gül Aşık’ın memleketi Kayseri’ye annesinin adı Mesude Aşık’ın ismi veriliş. Kimdir bu Mesude Aşık sordurduk. Bilen yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.