İzlediğim dizilerde sendikalı  diye işten atılanlar yok

İzlediğim dizilerde sendikalı diye işten atılanlar yok

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

İsmim Yıldız Demirtola. 48 yaşındayım, işçiyim. Lojistik depolarında yevmiyeli olarak çalışıyorum. Tokat Zile’liyim. Yaklaşık 30 senedir Çayırova’da oturuyorum. 2 çocuk annesiyim. 6-7 senedir çocuklar büyüyünce arada işsiz kaldığım zamanlar olsa da ailemizin ekonomisine destek olmak için çalışıyorum.

Hiç iş yerlerinde kadın olduğunuz için ayrımcılığa maruz kaldığınız oldu mu?

Çalıştığım yerlerde kadın olduğum için ciddi rahatsızlıklar yaşadığım oldu. Kadın olduğum için iş arkadaşlarımla aramdaki samimiyet bile takip ediliyor. Yaptığım iş kadın olmamdan dolayı eksikmiş gibi hissettiriliyor. 

Çalışmaktan kaynaklı hiç sağlık problemi yaşadığınız oldu mu?

Çalışma koşullarından dolayı sağlık problemleri yaşıyorum. Hem yaşımdan dolayı hem de sağlık problemlerim olduğu için patronlar sanki bir lütufta bulunuyormuş gibi davranıyorlar. Oysa ki sağlığımda sorun varsa bu da çalışma koşullarımdan dolayı oluştu. Her gün defalarca 30 kg ağırlıktaki kasaları taşırsanız sağlık problemi yaşarsınız.

Ailenize, kendinize zaman ayırabiliyor musunuz?

Eşim bir fabrikada güvenlik elemanı olarak çalışıyor. İşinden dolayı haftanın yarısında gece, yarısında da gündüz çalışıyor. Ben de belirsiz süreli çalışıyorum. Çalışmadığım günler evin işlerini ancak yetiştirebiliyorum. Maddi imkansızlıklardan dolayı aile olarak dışarıda bir sosyal etkinliğe gidebilmemiz imkansız sayılır. En son ne zaman sinemaya, tiyatroya gittiğimizi neredeyse hatırlamıyorum.

Televizyon kanallarında gösterilen birçok dizi var. Özellikle de kadınlar düşünülerek bu diziler yayınlanıyor. Siz televizyon izliyor, bu dizileri takip ediyor musunuz?

Boş bir zamanım olursa televizyon izlediğim oluyor, dizi de izlediğim oluyor elbette. Ancak izlenebilecek bir şey bulmakta da zorlanıyorum. Çoğu dizi şiddetle karışık aşk hikayesi anlatıyor. Hiç bu dizilerde pazarlarda alışveriş yapacak parayı bulamayan, sendikalaştığı için işten atılan, çöpten ekmek toplayan halk, işçiler yok. Nereden geldiği belli olmayan lüks bir hayat içerisinde masal dünyası anlatılıyor. Bunun yanında bir de mafya dizileri gösteriliyor. Her şeyin silahlarla herkesin kendi cezasını kestiği konular işleniyor bu tip dizilerde. Bu durum ülkemizin içerisinde bulunduğu hali özetliyor. Diğer taraftan milyon dolarların akıtıldığı yarışma programları var. Ülkemizdeki yoksulluk ve işsizlik düşünülünce bunları izlemek için sabır gerekiyor. 

Peki TKP’den belediye meclis üyeliğine aday olmaya nasıl karar verdiniz? Neden TKP?

Belediye meclislerinde bizim yararımıza olmayan konularda kalkıp inen kollar var. Diğer partilerden olan bu kollar sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Bu böyle gitmez diye düşünüyorum. Daha önce CHP üyesiydim. Ben bir cumhuriyetçiyim ve bu amaçla senelerce bu partide görev aldım. Ancak zaman içerisinde gördüm ki içi boşalmış, yolundan sapmış, sırtını patronlara yaslamış bir CHP kaldı geriye. 24 haziran seçimlerinden sonra da TKP saflarına katıldım. Yapmak istediğim şeyleri TKP’de yapmanın mümkün olduğunu gördüğüm için belediye meclis üyeliğine aday olmak konusunda da hiç tereddüt yaşamadım. Hatta son belediye meclis adaylığı listeleri açıklandığında beni arayan birlikte hareket etmek isteyen çok arkadaşım oldu. Şimdi birlikte umudu örgütlüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.