İYİ Gebze’de sandık hassasiyeti

İYİ Gebze’de sandık hassasiyeti

İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nda Kadınlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mine Güler ile yöneticiler Mine Çelik ve Yusuf Işıklı, CHP Gebze’ye ağırladıkları toplantıda seçim ve sandığa dair beklentilerini aktardı

 

Gebze’de Millet İttifakı’nın bileşenlerinden İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı, 31 Mart yerel seçimlerinde özellikle sandıklar konusunda çok hassas. CHP Gebze İlçe’nin İYİ Parti’yi ziyaretinde Kadınlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mine Güler ve ilçe yöneticisi Mine Güler ile aynı zamanda Mevlana Mahallesi başkanlığı yapan Yusuf Işıklı bu konudaki beklentilerini dile getirdi.

İlçe Başkan Yardımcısı Mine Güler geçmişteki tecrübesine atfen teknik anlamda sıkıntılara işaret edip, “Islak imzaları gönderiyoruz. Ama takibi oluyor mu? İlçe Seçim Kurulu ile eşleştiriliyor mu?” diye sordu. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz soruyu şöyle yanıtladı:

İYİ PARTİLİLER DE GÖREV ALSIN

“Programlarımız var. Geçen dönem uyguladık. 715 sandığın sonucunu partiden genel merkeze aktardık. Bilgisayarı çok iyi kullanan, 15 kişilik bir ekibimiz var. Sayısını da arttırabiliriz. Yine İYİ Parti’den de bu kadroya destek talep edeceğiz.

Sandık görevlisi nedir diye baktığımızda, görevleri sandığın etrafında oturmaktan ibaret değil. İmza ve kimlik kontrolü bölümü önemlidir. İYİ Partililer de bu görevi almaya talip olsunlar.

DOĞUM TARİHİ DE KONTROL EDİLMELİ

Seçmen doğruluk tespiti kimlikte fotoğrafa, adamın yüzüne bakmaktan ibaret değil. TC numarası ile doğum tarihi kontrol edilmeli. O bölümde oynayamıyorlar. Oy kullananla kimliğin örtüşmesini doğru tespit etmeli.

Sandık görevlilerine eğitimler vereceğiz. Uygun görülürse İYİ Partili arkadaşlar da yararlanmalı. Birlikte eğitim, birlikte hareketliliği nasıl sağlayacağımızı da eğitmen arkadaşlar anlatacaktır.”

EĞİTİM UYGULAMALI VERİLMELİ

İYİ Parti Gebze İlçe yöneticisi Mine Çelik eğitime dair, “Okul sorumlusuydum, başka sandıklar da gezdim. Eğitim, pusula örnekleri ile olmalı. Uygulamalı olursa çok iyi olur. 11 sınıfa baktım, biri hızlı ve düzgün yaptı. Diğerlerinde çok sıkıntı çektik” dedi.

İYİ Parti Mevlana Mahalle Teşkilat Başkanı Yusuf Işıklı, “Seçim sandıkta kazanılıyor. Taşıma seçmenle ilgili sıkıntılar olacaktır. Önlem alınmalıdır” diye konuştu. Yılmaz yanıt olarak şunları kaydetti:

“24 Haziran’da hiçbir sandıkta boşluğumuz yoktu. İYİ Parti’den de destek olundu. Yedekleriyle beraber sandıklar kuruldu. Emeklerine teşekkür ediyorum.

Sayısı çok az olan, rahatsız olduğumuz sandık başkanları değişecek.

İYİ Parti’den talebim var. Çok tecrübeliyiz. Alanda, özellikle okul çevresinde güçlü gözükmeli. Kararsız seçmeni etkilemek, okul çevresinde mümkün. Olabildiğince okul, kat sorumlusu için sizlerden yoğun, ciddi bir destek istiyorum. Orada algıyı oluşturmak lazım. Geçmişten, teokratik anlayışı anımsatmak istemiyorum ama geçmiş dönemlerin görüntülerini inceleyin. Ne kadar önemli olduğuna inanırsanız.

GEBZE’DE SONUCA YANSIYACAK DURUM YOK

24 Haziran ile şu anki seçmene karşılaştırdık. Taşımalı sisteme dair, sonuca yansıyacak durum yok. Gebze’de seçmen aşağı yukarı yerinde. Sadece köy muhtarlarından, ilçe merkezinden köylere doğru taşınan seçmen nezdinde yoğun şikâyetler aldık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.