“İyi eğitimli bir çocuk dünyayı güzelleştirir”   

“İyi eğitimli bir çocuk dünyayı güzelleştirir”  

 Meslek ve sanat eğitimlerinin yanı düzenlediği birçok sosyal sorumluluk projesi ile binlerce kursiyere eğitim veren KO-MEK “Aile Okulu” Projesi çerçevesinde...

 

Meslek ve sanat eğitimlerinin yanı düzenlediği birçok sosyal sorumluluk projesi ile binlerce kursiyere eğitim veren KO-MEK “Aile Okulu” Projesi çerçevesinde 7. Hafta eğitimleri Psikohekim Abdulaziz Yılmaz'ın "Ailem Benim Her şeyim" eğitimi ile devam etti.

Yaklaşık 200 kursiyerin katıldığı sabah oturumunda konuşan Psikohekim Abdulaziz Yılmaz, huzurlu bir aile ortamı için aile fertlerinin sürekli iletişim halinde olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Teknolojik çağ insanları duyan sağırlar haline getirdi. Artık çocuklarımızı eşlerimizi duyuyoruz ama ne yazık ki anlamıyoruz. Birbirimizle iletişim halinde olmadığımız sürece evde huzur ve mutluluğu yakalayamayız. Eşler mutlaka mahremiyet ve çocuğu ile ilgili konular hariç diğer tüm konuları çocuklarının yanında konuşmalı, çocuk kimin haklı kimin yanlış olduğunu görmeli” dedi. 

YILMAZ “AİLE YIKILIR İSE HERŞEYİMİZ GİDER”

Bugün en büyük varlığımız ve değerimizin aile kavramı olduğunu ifade eden Yılmaz “Batı bizim aile kavramımız hariç bütün kalelerimizin içine girdi. Ailemiz de yıkıldığı an her şeyimizi kaybederiz” diyerek, aile bütünlüğü ve ailede iletişimin öneminden bahsetti. Her şeyimizi batıya uydurduk aileyi de batıya uyduralım düşüncesinde olanların hain olduğunu ifade eden Yılmaz “Biz yeniden eski köklerimize dönmedikçe huzuru bulamayacağımız” dedi. Ailedeki huzurun çocukların yetişmesinde ve gelişmesinde önemli rol oynadığını anlatan Yılmaz” Ailenizle sürekli vakit geçirin sorunlarınızı birlikte çözün” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.