İSU çamur yakma tesisini incelediler

İSU çamur yakma tesisini incelediler

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Başiskele Kullar Çamur Yakma ve Enerji Üretim Tesisi, İstanbul İSKİ Genel...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Başiskele Kullar Çamur Yakma ve Enerji Üretim Tesisi, İstanbul İSKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri tarafından yerinde incelendi. İSU yetkilileri tarafından İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş,bazı Daire Başkanları ve uzman yöneticilere tesis hakkında bilgi verildi.

Kocaeli’nde işlettiği 22 adet atıksu arıtma tesisi ile yüzde 99 oranında atıksuyu arıtan İSU Genel Müdürlüğü, arıtma sonucu çıkan yılda 65 bin ton üzerindeki çamuru da çimento fabrikasında bertaraf ediyor. Yılda yaklaşık 11 milyon lira çamur yakma bertarafı için harcama yapan İSU, işlettiği Başiskele Kullar ile Gebze Atıksu Arıtma Tesislerinde çamur yakma ve enerji üretim tesisi inşa ediyor. Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan Gebze Çamur Yakma Tesisinin imalat çalışmalarını sürdüren İSU, Kullar Çamur Yakma Tesisini de tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.