“İstiklal Marşımız kurtuluş mücadelemizin simgesidir”

“İstiklal Marşımız kurtuluş mücadelemizin simgesidir”

 Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir açıklama...

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Çiler yaptığı açıklamada, “İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasını yürekten paylaşarak, Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın, “Milli Marşımız” olarak kabul edilmesinin 97. Yıldönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve Vatan savunması için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarım.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizde kabul edilen İstiklal Marşı’mız; kararlılığımızı ve cesaretimizi Kurtuluş Mücadelemizin en çetin döneminde tüm dünyaya en çarpıcı şekilde anlatarak, Bağımsızlık Mücadelemizin en önemli simgesi olmuştur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.