İstiklal Marşımız 97 yaşında

İstiklal Marşımız 97 yaşında

  **İstiklal Marşının kabul edilişinin 97’inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle dün Gebze’de bir program gerçekleştirildi. Gebze...

 

 

**İstiklal Marşının kabul edilişinin 97’inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle dün Gebze’de bir program gerçekleştirildi.

 

Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Uydaş, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Haluk Türkoğlu, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile protokol üyeleri ile siyasi parti temsilcileri ile değişik okullardan katılan öğrenciler katıldı.

BUGÜMÜZÜ AYDINLATIYOR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan konutu. Şener Doğan yaptığı konuşmada, “Yaşadığı dönemde bu aziz vatanın içinde bulunduğu durumu hisseden Mehmet Akif Ersoy milletimize cesaret ve moral aşılamıştır. İstiklal marşı ile de milletimizin milli ve manevi değerlerini en iyi şekilde belirtmiştir. Mehmet Akif Ersoy bizlere bıraktığı eserleri ile bugünümüzü aydınlatıyor. Mehmet Akif Ersoy herkes tarafından takdir görmüştür. Gençler Akif’i anlamalıyız. Bugünlere gören düşleyen şairin düşlerini gerçekleştiriyoruz.” dedi.

ŞEHİT KANI VAR

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in selamlama konuşmasından sonra ise Gebze Kaymakamı Mustafa Güler bir konuşma yaparak, “Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum. İstiklal marşının kabulünün 97’inci yıldönümü. İstiklal marşı yazılması için açılan yarışmaya bedel olduğu için katılmayan ancak rica üzerine hazırladığı ve 97 yıldır ay yıldız bayrağımız göklere çıktığında okuduğumuz marşımızı yazdı. Türkiye Cumhuriyet’i şehitler verip büyük bedeller ödemiştir. Bu cennet vatan uğruna şehitler verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Bu toprakların her karışında şehitlerimizin kanı var.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy isimli slayt gösteri yapıldı. slayt gösterisinden sonra şiirler okunup İstiklal Marşı Oratoryo gösterisi ve ödül töreni ile son buldu.

 

Haber: Hanifi Surun





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.