İstanbul fethini Gebze’de kutlayacaklar 

İstanbul fethini Gebze’de kutlayacaklar 

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı, Anadolu Gençlik Derneği 40 yıldır geleneksel hale getirdiği İstanbul’un Fethi’nin yıldönümünü Gebze’de kutlayacaklarını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı ve Gebze Şube Başkanı Muhammed Emin Karakaya Gebze’de bir basın toplantısı düzenledi. Anadolu Gençlik Derneği Gebze Şube Başkanlığında önceki gün düzenlenen toplantıda Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı İstanbul’un fetih şölenlerinin Gebze’de yapılacağı belirtti. Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı, “29 Mayıs 2018 İstanbul’un fethinin 565. Yıldönümüdür.  Derneğimiz olarak 40 yılı aşkın süredir kutladığımız fetih programını bu sene 12 Mayıs Cumartesi günü Gebze Alaettin Kurt Stadyumunda yapacağız.

KARAMOLLAOĞLU DAVET EDİLDİ

Fetih günü programımıza Ayasofya’da sabah namazı kılarak başlayacağız. Bu muhteşem fetih İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur. Asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İnanmış bir kumandanın ve ordunun önünde hiçbir şeyin duramayacağına örnektir. İstanbul Mekke’nin, Medine’nin ve Kudüs’ün teminatı olmuştur. İstanbul zayıfladığı bir dönemde tüm İslam dünyası emperyalist işkencelere maruz kalmışlardır. Yeryüzünde akan kanın durması İstanbul’un ayağa kalkmasına bağlıdır. Spor gösterileri ile başlayan şölenimiz İstanbul’un fethinin canlandırılması ile devam edecek. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu da davet ettik.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.