İsmet Çiğit, Gebze’den özür dilemelidir!

İsmet Çiğit, Gebze’den özür dilemelidir!

İsmet Çiğit, Gebze’den özür dilemelidir!

Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin 15 Aralık tarihinde gerçekleştireceği kongreyi köşesinde  yorumlayan Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Çiğit'in, 2 Aralık Pazar günü yayınlanan köşe yazısının sonunda "Bu gidişle Cemiyeti Gebze'ye kaptırırız" açıklaması başta basın camiası olarak tüm Gebze kamuoyunu derinden üzmüştür.

Biz, Kocaeli'yi kalkındıran,  Türkiye ekonomisine her yıl Milyonlarca TL katkı yapan Gebze'yi yok sayan, her platformda yük olarak gören anlayışı kabul etmiyoruz. Bu statükocu zihniyetin artık değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Zira bu düşünce Kocaeli birlik ve beraberliğine en büyük zararı vermektedir. Biz 12 ilçe, 2 Milyona yakın nüfusuyla Kocaeli'nin etkin bir il olmasını istiyoruz. İstanbul'dan sonra ülke ekonomisine en büyük katkıyı yapan Kocaeli, devletten aldığı yatırım sıralamasında ise 72.sırada yer alıyor. Bu statükocu, “Küçük olsun, benim olsun” anlayışında ki zihniyet sesini Ankara'da yükseltmeli ve Ankara bürokrasi ve siyasetinde Kocaeli lobisini güçlü kılmalıdır. Aksi halde bu mikro mücadeleler en büyük zararı Kocaeli bütünlüğüne vermektedir. Kendi içinde tek ses olmayı başaramayan bir kent, Ankara'da ne kadar etkin olabilir tartışılır.
   "Cemiyeti de Gebze'ye kaptırabiliriz." Diyen İsmet Çiğit, bu sözle neyi kast etmektedir kamuoyuna açıklamalıdır. Bu sözden kasıt eğer hizmet alımıysa tablo tartışma bile götürmez. Kocaeli'yi besleyen Gebze'ye hak ettiği yatırımlar gelmediği gibi, yapılan işler de her zaman gecikme olmuş ve sorunlu firmalara ihale edilmiştir. Bununla birlikte Gebze kendi kararlarını bile alamaz duruma gelmiş, Gebze ile ilgili kararlar İzmit'te Gebze'ye sorulmadan alınır olmuştur. Burada sayın Çiğit'e sormamız gereken bir diğer soru da Gebze, Kocaeli'nin ilçesi değil midir? Nedir bu Gebze fobiniz? Gebze yönetimde söz sahibi olma hakkına sahip değil mi? Bu zamana kadar neyi Gebze'ye kaptırdınız ki Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’ni Gebze'ye kaptırmış olasınız. 
   Sosyal demokrat kimliği ile yazılarında demokrasi ,adalet ve hukuk dersi veren  ve sözde tarafsız yazı yazdığını iddia eden İsmet Çiğit'i, Gebze'ye ayrıştıran, ötekileştiren ve küçümseyen bu açıklamasından dolayı kınıyor, Gebze kamuoyundan özür dilemeye çağırıyoruz.
   Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti  kişi yada kişilerin tekelinde olmadığı gibi, belirli  bir sınıf  yada sınırlar  içine  hapsetmek  sığ  bir anlayışın  ürünüdür.
Demokratik ve adaletli yapılan Cemiyetin her seçiminde Kocaeli'nin her biri öncesinde ve köşesinde  yaşayan  meslektaşlarımızın aday olup seçildiği taktirde  başkanlık yapmaya hakkı vardır.
 Çiğit'in, Cemiyeti küçük gören ve merkeze hapseden açıklaması ile camiayı ayrıştırması kabul edilemez.  Hem kentteki gazetecilikten şikayet edip, hem de gazetecileri bir çatı altında buluşturan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'ne nifak sokmayı hedefleyen talihsiz yazıyı kabul etmiyor, tutarsız ve duyarsız açıklamasından dolayı İsmet Çiğit'i bir kez daha şiddet ile kınıyoruz.
   Gebze'yi hor gören, monşer edasıyla kaleme alınan ve kent bütünlüğüne zarar veren bu yazıyı kınıyor, İsmet Çiğit'i küçük hesapları bırakarak her platformda, İlçe ayrımı  yapmadan Kocaeli'nin çıkarları için mücadele etmeye davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.