‘İşçilerin tercihine saygı duyulsun’

‘İşçilerin tercihine saygı duyulsun’

 TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan EKU Fren Kampana işçileri Hak-İş'e bağlı Çelik-İş’in Kartal Şubesi’nden toplu olarak istifa ederek...

 

TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan EKU Fren Kampana işçileri Hak-İş'e bağlı Çelik-İş’in Kartal Şubesi’nden toplu olarak istifa ederek Birleşik Metal-İş Gebze Şubesi’ne üye oldular. İşçilerin sendikalarına üye olmasına DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, “İşçilerin yaptığı tercihe herkesin saygın duyması gerekir” dedi.

FABRİKA ÖNÜNE GİDİP DESTEK OLDULAR

EKU Fren işçileri geçtiğimiz hafta Gebze’ye gelerek noter aracılığıyla üye oldukları Çelik-İş Kartal Şubesi’nde toplu olarak istifa etmişlerdi. İstifa eden işçiler DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’ne üye oldular. Sendikaya üye olan işçilere destek için dün vardiya çıkışı sendika yetkilileri ve sendikaya üye işçiler EKU Fren fabrikası önüne giderek işçilere destek verdiler. Fabrika önünde işçilerle bir araya gelmeden önce DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın ve Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç bir süre görüştüler.

SENDİKA HATA YAPTIĞINI SÖYLÜYOR

İş çıkışında fabrikada çalışan işçilerle bir araya gelen sendika üyesi diğer işçiler hep birlikte slogan atarak hem fabrika yönetimini hem de Çelik-İş Sendikası’nı protesto ettiler. DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın işçilere yönelik bir konuşma yaparak, “Bu fabrikada 20 yıldır örgütlü olan sendika daha yeni hata yaptıklarını söylüyorlar. O sendika yetkililerine sormak gerek aklınız şimdi mi başınıza geldi? İşçi sınıfı olarak sizler neye inanıyorsanız sendika olarak biz de aynı şeye inanıyoruz” şeklinde konuştu.

YASAL VE ANAYASAL HAKLARA SAYGI DUYULSUN

 

Fabrikada çalışan işçilerin yasak ve anayasal haklarını elde edene kadar haklı mücadeleye devam edeceklerini belirten Aydın, “İşçilerin yasal hakkı neyse onu almak için mücadele edeceğiz. Bizim sendikamız ile ilgili olarak çeşitli dedikodular yaparak sendikamızı karalamak istediler. Sendika olarak bizler işçi sınıfının haklı mücadelesinde her zaman yanında olduk” dedi. Aydın’ın konuşmasından sonra işçiler fabrikalarına döndü. Fabrika yetkililerin polisi çağırarak yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlemlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.