İşçiler kıdem tazminatları için sokağa çıkıyor

İşçiler kıdem tazminatları için sokağa çıkıyor

 İşçi sınıfının güvencesi olarak bilinen kıdem tazminatlarının, birçok sendika konfederasyonunun karşı çıkmasına rağmen fona devredilmesi...

 

İşçi sınıfının güvencesi olarak bilinen kıdem tazminatlarının, birçok sendika konfederasyonunun karşı çıkmasına rağmen fona devredilmesi ülke çapında büyük yankı uyandırdı. Aylardır mecliste görüşülen konunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘kızlı erkekli öğrenci evleri denetlenecek' açıklaması yaptığı gün mecliste sessiz sedasız bir şekilde onaylanması işçi sınıfını ayağa kaldırdı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kocaeli Bölge Temsilciliği, Genel İş Sendikası Kocaeli Şubesi'nde konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

 

DİSK Kocaeli Bölge Temsilcisi Vedat Küçük'ün sözcülüğünü üstlendiğini basın açıklamasında KESK Dönem Sözcüsü Murat Harata, Tüm-Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, ESM Kocaeli Şube Başkanı Yener Çalışkan, Dev-Sağlık-İş Kocaeli Şube Başkanı Talat Tunç, Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şube İdari Sekreteri Ercan Yavuz ve birçok sendikalı hazır bulundu. İşverenlerden ve hükümetten gelen dayatmalarla, işçilerin tüm haklarının ortadan kaldırılmasının istendiğini belirten Vedat Küçük ‘'Çocuklarımızın emanetini patronlara sermaye etmeyeceğiz'' dedi.

İŞÇİ KÖLELEŞTİRİLMEK İSTENİYOR

Küçük, ‘'İşçinin bir gün bile çalışması halinde kıdem tazminatına hak kazanmasının yolu açılmalıdır. Hak kayıplarına neden olan kıdem tazminatı üst sınırı kaldırılmalıdır. Kıdem tazminatının ödenmesi devletin denetiminde ve yaptırımında olmalı, taşeron çalıştırma ve tüm güvencesiz çalıştırma biçimleri; sendikal barajlar, örgütlenmenin ve grev hakkının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Hükümetin amacı her işçinin tazminat alması değildir. Gerçek amaç her işçinin istenildiği zaman çalıştırılıp istenildiği zaman kapı önüne konulabilecek bir köleye dönüştürülmesidir” diye belirtti.  

KASIMDA İŞÇİLER DİRENECEK

 

Bölge toplantılarında tüm eylem hazırlıklarını tamamladıklarını duyuran Küçük, eylemin ülke çapında yaygınlaştırılacağını duyurdu. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kocaeli, Bursa olmak üzere Kasım ayında tüm işçilerin sokaklara döküleceğini kaydetti. Küçük ‘'Bu iktidara ağzından her çıkanın, aklına her gelenin kanun olmayacağını Haziran ayında gösteren halkımıza, tüm emek ve meslek örgütlerine tüm emek dostlarımıza çağrımızdır. Köleliğe karşı #Direnişçi olun! Omuz omuza bu saldırıyı püskürtelim” şeklindeki sözleriyle tüm halka çağrı yaptı. 14 Kasım Perşembe Günü saat 14.00'da Merkez Bankası önünden tüm işçilerle birlikte Sabri Yalım Parkı'na yürüyeceklerini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.