İşçi ve işverenden fedakarlık istendi

İşçi ve işverenden fedakarlık istendi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İşçi ve işverenden...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz" dedi.

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in de katıldığı toplantıda, Türk-İş heyetine Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK heyetine ise Genel Sekreter Akansel Koç başkanlık etti.

‘SON 15 YILDA ASGARİ ÜCRETİ 7.5 KATTAN FAZLA ARTIRDIK'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

"İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz. Son 15 yılda asgari ücreti 7.5 kattan fazla artırdık. İşçimizi piyasa koşulları karşısında korumuş olduk. Bu salı itibarıyla onaylanan Torba Yasa ile birlikte asgari ücretlilerin vergi dilimi kayıplarını telafi etmiş olduk."

*Cumhuriyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.