İşçi iradesine saygı istiyoruz’

İşçi iradesine saygı istiyoruz’

  DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından EKU Fren Kampana ve Döküm Sanayi işyerinde çalışanişçilerin sendikalarına üye olmalarından...

 

 

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından EKU Fren Kampana ve Döküm Sanayi işyerinde çalışanişçilerin sendikalarına üye olmalarından sonra gerek işverenin gerekse Çelik-İş Sendikasını işçilerüzerinde yaptığı baskıyı kınayarak, EKU’da işçi iradesine saygı istiyoruz denildi.

FABRİKA ÖNÜNDE PROTESTO

EKU Fren Kampana ve Döküm Sanayi önünde önceki gün bir araya gelen Birleşik Metal-İş Sendikasına bağlı üyeler ve sendika yöneticileri hem fabrika yönetimini hem de Çelik-İş Sendikasını protesto ettiler. İşyerinde çalışan işçilerin, sorunlarına çözüm bulmadığı ve uzun süredir kendileriyle ilgilenmediği için, üyesi oldukları Çelik-İş Sendikası Kartal Şubesi’nden tepkilerini topluca istifa ederek gösterdiklerini açıklayan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, “25 Temmuz’da 200’ün üzerinde işçi, gerekli noter ücretini de kendileri ödeyerek Çelik-İş’ten istifa ettiler. İstifa edileceğini haber alan sendika yöneticilerinin fabrika yönetimi ile görüşmesinin hemen ardından, 5 öncü işçi işten atıldı” dedi.

SARI SENDİKAYA ÜYE YAPILMAK İSTENDİ

Yaşanan bu gelişmelerin, işçilerin topluca istifa etmesini engelleyemediği gibi, tepkilerini daha da yoğunlaştırdığını açıklayan Göktaş,  “Yine işverenlerin tarihsel oyunu başladı. Sahneye bilindik oyuncular çıkarılmaya çalışıldı. İstifadan birkaç gün sonra, işveren, işçileri Türk Metal’e yönlendirme çabasına girişti. Haklarına sahip çıkılmadığı için sendikalarından istifa eden işçiler, işveren yönlendirmesiyle bir sarı sendikaya yani Türk Metal’e üye olmayacaklarını söyleyerek, işverenin gerçekleşmesinden korktuğu şeyi yaptılar:  DİSK / Birleşik Metal-İş’le bağlantı kurdular” diye belirtti.

YASAL HAKLARA SAYGI DUYULSUN

 

Sendikalarına üye olmaya karar veren EKU işçileri, 29 Temmuz'dan itibaren topluca sendikaya gelerek, üyeliklerini yaptılar ve yasal çoğunluğu sağaldıklarını belirten Göktaş, “Yasalara ve Anayasa’ya aykırı bir şekilde işçilerin sendikal tercihine müdahale eden işveren, beklentisi gerçekleşmeyince hırçınlaştı ve bu güne kadar toplam 20 işçiyi işten çıkartı. EKU işçileri sendika seçme ve çalışma haklarına sahip çıkarak, fabrika önünde ve fabrika içinde mücadeleyi sürdürüyorlar. EKU işverenini buradan uyarıyor, işçilerin sendika seçme haklarına ve yasalara saygılı olmaya davet ediyoruz. İşçilerin ekmeği ile oynayarak onları teslim alamazsınız” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.