İş yeri basmanın haklı gerekçesi olamaz

İş yeri basmanın haklı gerekçesi olamaz

BBS Metal İdare Amiri Tuncay Dursun kendisini “kişilik bozukluğu” ile suçlayan BMİS Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın’a yanıt verdi. Dursun, “İşyeri basmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz” dedi

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlenip çoğunluğu edindiğini açıkladığı, bu sürecin ardından 12 işçinin çıkartılıp kısa süreli bir direnişin yaşandığı BBS Metal’de fabrikanın idare amiri Tuncay Dursun ile sendikanın Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın arasındaki söz düellosu sürüyor. Aydın önceki gün gazetemizde yer alan ve genel değerlendirme içeren röportajında BBS Metal direnişine de değinmiş, Dursun’u “kişilik bozukluğu” ile itham etmişti. Dursun yanıt hakkını kullandı. İşyeri basmanın hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını vurguladığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

TALİHSİZ, GEREKSİZ, YERSİZ BİR AÇIKLAMA

“BMİS Gebze Şube Başkanı’nın dün sitenizde yer alan “Yine sınıfa örnek bir sözleşme imzalayacağız” ana başlıklı haberinin “Tuncay Dursun gibilerle çok karşılaştık” ara başlıklı detayındaki açıklamasını talihsiz, gereksiz, yersiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum.

Kamu kurumlarına yazılı olarak müracaatta bulunma hakkımın neresi yanlış? İşçileri terörize eden Sayın Aydın’dır. İş yerini basmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

BİR İŞÇİ BİLE BENDEN ŞİKÂYETÇİ OLMADI

Şahsımla ilgili, ‘İşçilere baskı yapıyor’ diyor. Terörize etmeye, suç işletmeye çalıştığı işçilerden bir tanesi bile benden, tavırlarımdan, davranışlarımdan ötürü şikâyetçi olmamıştır. Bu seçici davranışlarından ötürü BBS Metal çalışanlarına teşekkür ediyorum.

ALIN VE AKIL TERİYLE KAZANIYORUM

Şahsımda, ‘Kişilik erozyonuna uğradı’ dediği kişi çeyrek asır boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri üniforması giymiş, başarılı, eski ve emekli bir askerdir. Ben insanların bir günlük yevmiyesi ve yıllık ikramiyeleriyle geçinen biri değilim. Aslanlar gibi çalışarak, alın ve akıl teriyle kazanıyorum. Necmettin Bey umarım gürültü ile, kalabalık ile bir sonuç elde edilemeyeceğini anlamıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.