İran’ın Mia’sı devletleri kandırdı

İran’ın Mia’sı devletleri kandırdı

İran için çalışan bir hacker topluluğu Mia Ash isminde bir sahte profil yarattı. Bu profil ile üst düzey yetkilileri ağına düşürdü.İran’ın çıkarlarıyla...

İran için çalışan bir hacker topluluğu Mia Ash isminde bir sahte profil yarattı. Bu profil ile üst düzey yetkilileri ağına düşürdü.

İran’ın çıkarlarıyla aynı doğrultuda operasyonlar yapan ve endüstriyel sırları çalma konusunda uzmanlaşan ‘Cobalt Gypsy' adlı bir hack topluluğu espiyonaj dünyasının bir hayli eski taktiğini günümüze uyarlayarak, dünya medyasının gündemine oturan bir kadın yarattı: Mia Ash.

İngiliz Daily Mail gazetesine göre; Mia profilini internet korsanları oluşturdu. Fotoğrafı, Romanyalı masum bir öğrencinin sosyal medya hesaplarından çalındı. Facebook, LinkendIn gibi sosyal ağlarda yüzlerce arkadaşı olan Mia, yüksek öğrenime Londra'da başlamış.

Hedef kişi için güvenilir bir figür olan Mia'nın, şubat ayında sanal dünyadan kaybolmadan önce, ABD, İsrail, Hindistan ve S.Arabistan'da bulunan hassas kurumlarda görev yapan üst düzey yetkilileri ağına düşürdüğü ve İran gibi ülkeler için çok kritik gizli bilgileri ele geçirdiği ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.