İnsanlık Direniyor

İnsanlık Direniyor

Flormar direnişçileri direnişlerinin 256’ncı gününde İzmirli Öykü Arin şahsında tüm lösemililer için donör oldu. Uygun ilik nakli için kan bağışladı

burcu-bilici.jpgflormar-kok-hucre-1.jpgflormar-kok-hucre-2.jpgflormar-kok-hucre-3.jpgflormar-kok-hucre-4.jpgflormar-kok-hucre-7.jpgflormar-kok-hucre-8.jpgflormar-kok-hucre-9.jpgflormar-kok-hucre-10.jpgflormar-kok-hucre-13.jpgflormar-kok-hucre-13-001.jpgflormar-kok-hucre-14.jpgflormar-kok-hucre-15.jpgflormar-kok-hucre-16.jpgflormar-kok-hucre-17.jpgflormar-kok-hucre-kapak.jpggamze-bulbul-ve-nurhan-guler.jpgilayda-cagla-kocoglu.jpg

Sadece ülkemizde değil dünyamızda da emek hareketinin dikkatlerini üzerine çeken Flormar direnişinin 256’ncı gününde çoğunluğu kadın direnişçi işçiler, insanlığın da umudu oldu. İzmirli Öykü Arin şahsında tüm lösemililerin yaşamlarını sürdürebilmesi için donörlük yaptı. Öykü Arin ve gerek ülkemiz gerek dünyamızda uygun ilik arayanların umudunu yeşertti.

BAĞIŞ İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Sendikal örgütlenme sonrası Anayasa çiğnenerek işten çıkartılan direnişçi işçiler Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki Kızılay’ın prefabrike kan toplama aracında kan örneği vermek için kuyruk oluşturdu. Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz ile Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek’in de eşlik ettiği direnişçi işçilere Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü yöneticileri de destek oldu. Öte yandan Kızılay’ın kan stokunun azaldığına dair uyarının ardından bazı direnişçiler kan bağışı da yaptı.

CHP İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI DA GELDİ

Öte yandan CHP Kocaeli İl Örgütü eski yöneticilerinden Hikmet Koçoğlu’nun Canan Kaftancıoğlu başkanlığındaki CHP İstanbul İl Örgütü’nde Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan yardımcısı olarak yönetimde yer alan kızı İlayda Çağla Koçoğlu da babası ile birlikte gelerek bağışta bulundu.

YENİ BAHANE NORM KADRO KÜÇÜLMESİ

Flormar’da son zamanlarda çıkartılan işçiler arasında yer alan 29 yaşındaki Burcu Bilici, altı yıldır kalite kontrol bölümünde çalıştığı işyerinden “norm kadro küçülmesi” gerekçesiyle çıkartıldığını belirtti. Asıl gerekçenin sendikal örgütlülük olduğunu kaydeden Bilici, “Burası ilk çalışma yerim ve ilk direnişim. Hakkımızı alana kadar sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Bilici kampanyaya da insanlara yardımının dokunabilmesi için katıldığını kaydetti.

AİLEM DE MAHALLEM DE DESTEKİYOR

28 yaşındaki Gamze Bülbül, 5 senelik Flormar çalışanı ve onun da çıkartılma gerekçesi “norm kadro küçülmesi.” Gıda teknikeri ön lisans bölümü mezunu olan, eğitimine ara vermesine karşın lisans eğitimini tamamlayıp gıda mühendisi olmayı hedefleyen Gamze Bülbül, “Firmada kalite kontrol bölümünde çalışıyorum. Burası ilk işyerim, ilk direnişim. Gerek ailem gerekse oturduğum Darıca Bayramoğlu Mahallesi’nde komşularım tarafından da destekleniyorum. Direnişimiz sonuç alınana kadar sürecek çünkü başta emekçiler olmak üzere çok sayıda kişinin umudu olduğumuzun farkındayız” dedi. Bülbül bağış etkinliğine dairse, “Uzun süredir düşünüyorduk. Bugüne kısmet oldu. Umarız Öykü Arin veya herhangi biri için yaşam kaynağı da olabiliriz” diye konuştu.

SÜREKLİ YER ALACAĞIZ

34 yaşındaki Nurhan Güler, çalışma hayatında ikinci işyeri olan Flormar’a tam 14 yılını adamış. Maskara ve far bölümlerinde sorumlu olarak çalıştığını belirten Güler ikinci işyerinde hem sendikal hem de direniş anlamında ilk deneyimini yaşadığını kaydetti. Güler, “Hepimiz haklıyız. Davamızın peşindeyiz, kazanacağımıza inanıyoruz. Direniş alanındayız, destekler de bizi yüreklendiriyor” dedi. Güler bağışa dair ise,  “Kan bağışlamaya, uygun olursa ilik bağışlamaya geldik. Bu tür dayanışmalarda sürekli yer almak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.