“İnsan hakları önceliğimiz”

“İnsan hakları önceliğimiz”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 10 Aralık İnsan Hakları  Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı:Vali Aksoy mesajında şunları ifade etti:

“Bundan 70 Yıl önce 10 Aralık 1948 de insanlık tarihinin en önemli belgelerinden biri olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kabul edilmiştir.

Birleşmiş Milletlerin kurucu üyesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan ve tarihi boyunca farklı kültürlere, farklı dinlere kucak açarak, dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunan ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını ortaya koymuş ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelere taraf olmuştur.

İnsan hakları, doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirmek ve insanın sahip olduğu hakların tümüdür. İnsan Hakları, kişiyi hür, onurlu ve özgür bir şekilde yaşatacak kurallar bütünüdür.

GÜVENCE ALTINDA

Bildirgede yer alan maddelerin hepsini Anayasa ile güvence altına alan ülkemiz, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu özelliklerin Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilmeyecek nitelikleri arasında sayılması ve anayasa ile güvence altına alınması insan hakları kavramının ülkemizde taşıdığı önem ve önceliği ifade etmektedir.

İnsan Hakları, her zaman bütün ülkelerin gündeminde olmuştur ve olmaya da devam edecektir. En yüksek evrensel değerlerden biri olan insan haklarının korunması, geliştirilmesi için herkesim ve her kurumun üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir. Ancak bu şekilde bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşulları sağlanarak, huzurlu, mutlu ve güvenli bir toplum meydana getirilebilir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bireysel ilişkilerden, sosyal ilişkilere kadar her alanda, hukukun üstünlüğünün korunduğu ve insan onuruna yakışır bir hayat tesis edildiği bir dünya temennisi ile tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.