'İnsan hakları ihlalleri utancımızdır'

'İnsan hakları ihlalleri utancımızdır'

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Yakup Kalmuk basın açıklaması yaptı. Şube binasında gerçekleşen ve yönetim...

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Yakup Kalmuk basın açıklaması yaptı. Şube binasında gerçekleşen ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında, insan hakları ihlallerinin en büyük utançları olduğunu söyledi.

 

Kalmuk açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti devleti, 10 Aralık 1948 yılında yayınlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni TBMM’de onaylamış ve bu haklar ‘Anayasal Haklar’ niteliği kazanmıştır. Ancak, bugünkü Türkiye özellikle son 10 yıl içinde İnsan Hakları ihlalleri ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde en çok ceza alan bir devlet haline gelmiştir. Ülkemizde, Evrensel hukuk kuralları ve ‘tarafsız mahkeme de yargılanma hakkı’ hiçe sayılmakta, telefon dinlemeleriyle özel yaşamın gizliliği ihlal edilmekte, siyasi iktidarın yandaşı olmayan vatandaşlar fişlenmekte, düşüncelerini özgürce açıklama, toplantı, gösteri yürüyüşü hakları polisin şiddet kullanması ile bastırılmakta, sosyal güvenlik, sağlık ve eğitim hakları ayaklar altına alınmaktadır.  Bu koşullar altında hakların en kutsalı ‘Yaşama Hakkı’ tehdit altındadır.  Bu ülkede, ‘dürüst seçimlerin’ yapılmadığına dair yaygın bir kanaat vardır. İşte bu koşullar altında siyasi iktidarı İnsan Hakları ihlallerine son vermeye, tüm halkımızı da bu haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz”  dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.