Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

İNSAN BEŞER, KUL ŞAŞAR

İNSAN BEŞER, KUL ŞAŞAR

 

Hayat kimi zaman hak etmediğimiz cezalar verir. Hak etmediğimiz ithamlarla karşılaşırız. Belki hatalar da yapabiliriz. Art niyet olmadığı sürece, insan hayatında ki değerlerine zarar verilmediği  müddetçe herkesin hata yapma lüksü vardır.

Kaldı ki; Futbol camiasında hata yapma oranı oldukça fazladır.  Nasıl sahada futbolcu hata yapabiliyorsa, kulübede Teknik kadro yanlış hamleler yapıyorsa, yönetim hatalı transferler yapabiliyorsa, gazetecilerde, taraftarda hata yapabilir. Önemli olan hatalardan ders çıkarmak ve aidiyet duygusuyla sahiplenmeye sonuna kadar devam etmektir.

Yıllardır biz neyin mücadelesini verdik. Gebzespor artık başarılı olsun, üst liglere çıksın, artık bizde mutlu olup güzel günleri hep birlikte yaşayalım diyorduk.

O tünelin ucunu gördük. Takım yıllardır profesyonel liglerde mücadele eden Maltepe, Beylerbeyi gibi takımları deplasmanda yendi. 7 maçta 6 galibiyet alıp 3 puan farkla lider konumda. Daha ne isteyebiliriz ki?

Şu süreçte yapılabilecek tek şey var; Kayıtsız şartsız bu takımı, bu takım için mücadele edenleri desteklemek gerek. Bu müthiş mücadeleye ortak olup sezon sonunda şampiyonluğun bir paydası olmak gerek. Gebzespor'u lider yapan tek gerçek var; sonuna kadar mücadele...Eskiçarşı taraftar grubu Gebze'ye gelen takımlara deplasmanda olduklarını daha fazla hissettirmeli. Bu iş artık bizim avucumuzun içinde. Bırakıp, bırakmamakta bizim elimizde.

Takıma her zamankinden daha fazla katkı sunalım, arkasından itelim. Bunları yapmıyorsak, en azından kenara çekilip izlemesini bilelim.  Geçmişe takılıp kalmayalım, bu arma için yüreğini ortaya koyanları bağrımıza basalım ki; takım mutlu sona ulaştığında bizimde bu işte emeğimiz var diyerek gururla gezelim.

Ayrıca Gebze İl olsun istiyoruz. Bunun yolu da Gebzespor'un üst liglere çıkmasıyla olur. Halk ve kent büyük büyükleri Gebzespor’un etrafında birleşir.  O büyük kitlede bunu yüksek sesle söylemeye başlarsa Gebze’nin il olması hızlanır daha da kolaylaşır. Halkın gücü en büyük güçtür.

BEYLİKDÜZÜ MAÇI

Gebzespor orta düzeyli TFF 1.lig takımıyla deplasmanda kafa kafaya maç yapar. Yener yenilir bilemem ancak asla ezilmez.  Fakat orta düzeyli Bölgesel Amatör lig takımı karşısında da iç sahada zorlanır. Gebzespor artık hedef takım. Rakipler kapanıyor. Ayrıca stadın ambiyansı gelen her futbolcunun iştihanı kabartıyor. Bu vitrinde her futbolcu kendini göstermek istiyor. Beylikdüzü iyi bir kadro kurarak sezona başladı. Her takıma çelme takabilecek potansiyelleri var. Gebzespor iç saha oyununu ne yapıp edip geliştirmeli. Beylbeyi maçından daha fazla mücadele etmemiz gerek. Oğuz Başaran, Serkan Esen gibi bireysel yetenekleri olan, kapalı defansları aşabilecek futbolcuları daha verimli kullanabilecek bir oyun formatı oluşturmalı. Erken skor bulup rakibin gardını düşüremediğimiz her maçta zorlanabiliriz.  Ayrıca bugün bizi lider konuma taşıyan, yüksek mücadele gücünü, takım ruhunu ve konsantrasyonu bir dakika bile elden bırakmamalıyız. Bilmeliyiz ki; 3 puanlık sistemde 2 haftada her şey tersine dönebilir. Çok iyi karakterlerden oluşan iyi bir takım olduğumuzu bilelim, ancak yolun daha başında olduğumuzu, yolun da bir hayli uzun olduğunu unutmamalıyız. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam Saygılarımla

Bu yazı toplam 1284 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi