İnşaat mühendisleriyle bir araya geldi   

İnşaat mühendisleriyle bir araya geldi  

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut ve yeni yönetimini makamında konuk etti.

Birliktelikte, İnşaat Mühendisliği; sadece mesleği icra edenleri ya da akademik faaliyet yürütenleri değil, sokaktaki vatandaştan, en yüksek bürokrata kadar toplumun her kademesindeki kişi ve kurumları doğrudan etkileyen bir meslek olduğu ifade edildi. Görüşmede, sürdürülebilir bir dünya yaratmak ve yaşam kalitesini küresel ölçekte arttırmak için İnşaat Mühendislerine büyük görev düştüğü de belirtildi.

Önceki dönem İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok’un da katıldığı toplantıda, büyük bir hızla değişen dünyada, mühendislerin çağa ayak uydurması, yeterli kabiliyet ve donanıma sahip olmasının da büyük önem taşıdığı ifade edildi. Bu noktada İnşaat Mühendisleri Odası’nın düzenlediği eğitimlerle yaptığı yatırımlarla; sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de hedefleyen değerli çalışmalar ortaya koyduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Günümüz dünyasında; daha nitelikli, daha donanımlı, çağın ruhuna uygun, mühendisler yetiştirmek çok önemlidir. Ancak bütün bunlardan daha da önemlisi Türkiye gibi, 21’inci yüzyıla hazırlanan Kocaeli gibi ağır sanayinin, yüksek teknolojinin merkezi olan bir şehir için, yetişmiş insan gücü olmazsa olmaz oluşudur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.