İMO’da İmar Barışı anlatıldı

İMO’da İmar Barışı anlatıldı

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ile Çevre ve Şehircilik Kocaeli İl Müdürlüğü işbirliğinde, inşaat mühendislerine İmar Barışı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İMO Kocaeli Eğitim Salonunda gerçekleşen toplantıya katılım oldukça yoğun oldu. Yapılardaki imar ve iskan sıkıntısını çözerek yapıların tamamının kayıt altına alınmasını sağlayacak İmar Barışı düzenlemesinin uygulanacağı tarih ve başvuru detaylarını, vatandaşların nasıl müracaat edeceklerinin açıklandığı toplantıda bir sunum yapan Çevre ve Şehircilik Kocaeli İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Tuğrul Özel, hayata geçirilen bu proje ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunları çözüleceğini belirterek, vatandaşların devlete ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasının hedeflendiğini, Ayrıca http://imarbarisi.csb.gov.tr/ adresinden konu ile ilgili bilgi, soru ve cevaplara ulaşılabileceğini kaydetti.
FAYDALI BİLGİLER AKTARDI
Özel,  İmar Barışı uygulamasının 8 Haziran'da başlayıp, 31 Ekim'de biteceğini, yönetmelikle düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuracağı noktaları, ödenecek bedelin hesaplanma yöntemini, yapı maliklerinden istenecek gerekli belgeler gibi ayrıntıları anlattı. Toplantıda ayrıca bir konuşmada yapan İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, katılımcılara; “Çevre ve Şehircilik Kocaeli İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Tuğrul Özel’i işin uzmanı olarak onların fikirlerini almak için siz değerli üyelerimizle bir araya getirdik. Hepinize toplantımıza katıldığınız için ve Tuğrul beye de bu faydalı bilgileri bizlere aktardığı için teşekkür ederim.” dedi. Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.