İMO’da Bilirkişilik Eğitimi

İMO’da Bilirkişilik Eğitimi

**İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından dördüncüsü düzenlenen Bilirkişilik Temel Eğitimine, Kocaeli  ve çevre illerden katılım...

**İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından dördüncüsü düzenlenen Bilirkişilik Temel Eğitimine, Kocaeli  ve çevre illerden katılım sağlandı.

İnşaat Mühendisleri Odası’nın Bilirkişilik Kanunu kapsamında “Bilirkişilik Yönetmeliği”nde yapılan değişiklik nedeniyle “Temel Bilirkişilik Eğitimi” konusunda Adalet Bakanlığı tarafından yetkilendirilmesi üzerine İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, “Temel Bilirkişilik Eğitimi” düzenledi. İMO Kocaeli Şubesi Eğitim Salonu’nda 4 gün süren eğitime Yard. Doç Dr. Adnan Öner ve Dr. Av. Ersan Atalay eğitimci olarak katılım sağladılar. Eğitime çeşitli meslek gruplarından  kursiyerler katıldı.

18 SAATİ TEORİK, 6 SAATİ UYGULAMA

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Meslekiçi Eğitim Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Utkan Mutman yaptığı açıklamada; “Bilirkişilik Yönetmeliği hükümlerine göre, her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için Bilirkişilik Temel Eğitimi alma ve sertifika sahibi olma şartı getirilmiştir. Bilirkişilik temel eğitimi, 5 yıllık mesleki kıdem kazanmış kişiler tarafından alınacak olan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri kapsayacak bir eğitim programıdır, Program 18 saati teorik, 6 saati uygulama eğitimini olmak üzere 24 saatlik bir eğitimi kapsamaktadır. Bilirkişilik temel eğitim programını tamamlayanlara, sertifika verilecek ve sertifika sahibi olanlar, kendi bölgelerindeki Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıkları tarafından yapılan ilandaki diğer şartları da taşımaları halinde, bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.