‘İlla ölelim mi?’

‘İlla ölelim mi?’

** Gebze Osman Yılmaz Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi 613 Sokak No:8 adresinde bulunan evinin tavanının çöktüğünü ifade eden ev sahibi Birsen Şahin, “İlla...

** Gebze Osman Yılmaz Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi 613 Sokak No:8 adresinde bulunan evinin tavanının çöktüğünü ifade eden ev sahibi Birsen Şahin, “İlla ölelim ondan sonra mı yetkililer bize yardım edecek.” dedi.

Haber Merkezi-Gebze Osman Yılmaz Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi 613 Sokak No:8 adresinde yaşayan Şahin ailesi evinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkmak istiyor. Ancak evin bulunduğu yere iş makinesi giremiyor. Evlerinin her geçen gün bir tarafının yıkıldığını ifade eden ev sahibi Birsen Şahin, “Bundan 50 yıl kadar önce babalarımız bu 2 arsaya alarak ev yaptılar. Zamanla evlerimizin yanlarına başka evler yapıldı. Evimiz eski olduğu için kentsel dönüşüm kapsamında evimizi yıkmak istedik.

NİLAY AYRAN GELİP GÖRDÜ

Kentsel dönüşüm için müteahhitle anlaştık. Ancak daha sonra yan tarafımızda bulunan akrabalarımız bundan vazgeçti. Kentsel dönüşüm için 2-3 senedir Gebze Belediyesi’ne gidip geliyorum. Belediyeden gelip evimizin durumuna baktılar. Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilay Ayran kendisi de evime gelerek evimizin bu durumu gördü. Kendisi bana hak verdi. Burada en büyük mağduriyeti yaşıyorlar. Yan tarafa yol açılıp iş makinesi girse ben evimi yıkıp yerine yenisini yaptıracağım dedim.

MAĞDURİYET DENİLEN ŞEY NEDİR?

Ancak bu konuda Gebze Belediye bizlere yardımcı olmuyor.  Zamanında imarda hata yapılmış. Bu hatayı düzeltmek belediyenin elinde. Belediye buraya iş makinesi girecek kadar bir yol yapmasını diliyorum. En son dün akşam evin tavanından beton parçası düştü. Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilay Ayran’ı arayarak bir şey yapmasını istedik. Gece ise evin girişindeki odanın tavanı düştü. İlla ölelim ondan sonra mı yetkililer bize yardım edecek. Mağduriyet denilen şey nedir? Daha ne kadar mağdur olacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.