İlbilgi’nin hedefi Tokyo Olimpiyatları

İlbilgi’nin hedefi Tokyo Olimpiyatları

Atıcılık Trap-Skeet Avrupa Şampiyonası'nda birinci, Bütün Dallar Dünya Şampiyonası'nda da 5. olan 19 yaşındaki milli sporcu Murat İlbilgi, 2019 yılında yapılacak kota mücadelelerinde başarılı sonuçlar alıp 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele etmek istiy

YARIŞMA KAÇIRMADI

Avrupa şampiyonu 19 yaşındaki milli atıcı Murat İlbilgi, 2019 yılında yapılacak kota mücadelelerinde başarılı sonuçlar elde ederek 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele etmeyi amaçlıyor. Atıcılığın yanında bir dönem atletizm yapıp ve fitness de çalışan Murat, bu yılbaşında boy uzamasına bağlı olarak akciğer sönmesi hastalığına yakalandı. Bir süre bu hastalığı için tedavi gören 19 yaşındaki milli atıcı, rahatsızlığının yarışmaların olmadığı dönemde oluşmasından dolayı herhangi bir yarışma kaçırmadı. Genç milli atıcının kariyerinde aralarında uluslararası başarılarının da olduğu toplam 40 madalyası bulunuyor.

DEDEDEN KALMA SEVDA

Avusturya'da 30 Temmuz ile 12 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Trap Skeet Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı performansla Türk bayrağını göndere çektiren 19 yaşındaki milli atıcı, Güney Kore'de düzenlenen Bütün Dallar Dünya Şampiyonası'nda da 5. oldu. Kağıtspor'un Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ndeki (TOHM) sporcusu Murat İlbilgili, başarıları arasına 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı da eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Trap genç erkekler kategorisinde yarışırken 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi büyükler alanında temsil etmek için kota mücadelesi yapacak olan Murat İlbilgi, yaptığı açıklamada atıcılığı dedesinden gelen bir sevda olarak tanımlayarak küçükken babasıyla hafta sonları trap atmak için poligona gittiklerini söyledi.

2015’TE MİLLİ OLDU

Daha sonra babası ve amcasının kendisini ödüllü yarışmalara götürdüğünü ifade eden Murat, 2012 yılında milli takım antrenörü Ali Emre Güray'ın kendisini bu yarışmalardan birinde fark etmesiyle spora başladığını kaydetti.  İlk kez 2015 yılında milli takıma katıldığını dile getiren Murat, kariyerinde dünya üçüncülüğü, dünya beşinciliği ve Avrupa şampiyonluğu gibi uluslararası madalyalar bulunduğunu bildirdi. Bu yılbaşında boy uzamasına bağlı olarak akciğer sönmesine yakalandığını anlatan Murat, yarışmaların olmadığı dönemde tedavi edildiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.