İki dernek tek yürek

İki dernek tek yürek

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Gebze Şubeleri birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi. İki derneğin tek yürek olduğu etkinliği ilgi çok yoğundu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Gebze Şubeleri birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi. Etkinliğin adına uygun şekilde iki derneğin birlikte düzenlediği toplantıya ilgi çok yoğun oldu. 
Toplantıda ilk konuşma ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar tarafından yapıldı. Tüm konukları selamlayıp katılımlarından ötürü teşekkür eden Çınar, Ulu Önder Atatürk ve ÇYDD kurucusu Prof.Dr.Türkan Saylan’ı saygı ve minnetle andıklarını belirtip, “Birlikten kuvvet doğar. Bunu da hep birlikte göstereceğiz” dedi.
ADALETLİ VE ŞEFFAF ŞEKİLDE 
ÇYDD Gebze Şube yönetimi olarak enerjilerinin tamamını asıl hedefleri olan eğitim için, maddi imkandan yoksun genç beyinlere adaletli ve şeffaf bir şekilde yardımcı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.
HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLDU 
Derneğin amacı dışına çıkmadan faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Çınar, “Sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Bu tür etkinliklerimizi sizler gibi değerli düşünce dostlarımızın maddi katkılarıyla yapabiliyoruz. Hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Her şey çok güzel oldu demeden geçemeyeceğim” diye konuştu. Çınar sözlerini Ulu Önder Atatürk ve Türkan Saylan’dan alıntı ile tamamladı.
CANLANMAYI GÖTÜRÜYORUZ 
ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın da tüm şube yöneticisi ve üyelerine katkılarından ötürü teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Milli mücadelemizin 100’ncü, derneğimizin kuruluşunun 30’ncu yılında ADD Cumhuriyet TIR’larımız ülkenin dört bir yanına yeniden canlanmayı götürüyor” dedi. 
ATATÜRK DEVRİMİ KAZANDI 
Dernek olarak Atatürk ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatma çabası içindeyken diğer taraftan Atatürk ve Cumhuriyet karşıtları ile mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Aydın, “12 yıl sonra çöken Ergenekon kumpasında ADD ve ÇYDD genel başkanlarına ile yöneticilerimize hukuk dışı uygulamalar yapılmıştır. Geç de olsa kumpas çökmüştür. Ulus devlet modeli, laik Cumhuriyet ve Atatürk devrimi kazanmıştır” diye konuştu.
HEYECANIMIZ GENÇLİĞİMİZ VAR 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri üzerinden bu gibi durumlarda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Aydın, “Hep birlikte yürünecek yolumuz, paylaşılacak zamanımız, yapılacak işlerimiz var. Aynılıklarımızla, farklılıklarımızla, ayrıştırmadan, ayırmadan, ötekileştirmeden, ötekileşmeden, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberlikle aydınlık yarınlara. Yolumuz uzun. Heyecanımız, gençliğimiz var. Her şey çok güzel olacak” diyerek konuşmasını tamamladı.
YOĞUN İLGİ 
Gebze Yeniçarşı’daki Etiler Marmaris Kafe’de düzenlenen toplantıya ilgi çok yoğun oldu. CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan ve Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar, Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Şahin Yılmazel ve Cavit Kapoğlu, Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Nilay Çelikel, THK Gebze Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, Gebze Kent Politikaları Derneği Başkanı ve CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurhan Banu Üner, BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Gebze Kent Konseyi eski Başkanı Gültekin Şenel, CHP Gebze İlçe eski başkanlarından Yakup Yılmaz ve Avukat Recep Dursun, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı Prof.Dr. Harun Demirkaya, YASDER Başkanı Kudret Sekban, Kandıralılar Derneği Başkanı Sedat Durmuş, TEMA Vakfı Gebze Temsilciliği ile Artvin ve Şenkaya derneklerinden başkan, yönetici ve üyeler konuklar arasında yer aldı. Program konuşmaların ardından Ahmet Akdağ ve Samet Uğur’dan oluşan Serenat Müzik Grubu’nun şarkı ve marşlar seslendirmesi ile sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.