Hürriyetliler kentsel dönüşüme karşı

Hürriyetliler kentsel dönüşüme karşı

 Gebze Hürriyet Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılan mahalle sakinleri mahallelerinde yapılmak...

 

Gebze Hürriyet Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılan mahalle sakinleri mahallelerinde yapılmak istenen Kentsel Dönüşüme karşı olduklarını belirttiler.

MAHALLELİLER KATILDI

Hürriyet İlköğretim Okulu bahçesinde önceki gün düzenlenen toplantıya Hürriyet Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cuma Gekoç ve dernek yöneticileri, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Yusuf Çolak ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Toplantıda ilk olarak Hürriyet Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cuma Gekoç bir konuşma yaptı. Cuma Gekoç, mahallelerinde yapılması planlanan kentsel dönüşüme karşılık birlikteliği sağlamak için böyle bir dernek kurduklarının söyledi. 

RANTSAL DÖNÜŞÜM YAPILIYOR

Mahalle sakinleri olarak birlikte hareket etmek gerektiğini ifade eden Cuma Gekoç, “Mahalle olarak birlikte hareket etmezsek bu süreçte başarılı olamayız. Bir bölgenin yerleşim yeri olmaması için risk taşıyan bir yer olması gerekir. Oysa bizim mahallemizde böyle bir risk yok. Mahallemizde yapılmak istenen kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür. Mahalledeki arsalar için açıklanan rayiş fiyatların ne kadar yüksek olduğunu gördük. Bizler bu evlerimizi yaparken emek harcadık. Şimdi bu emeğimize sahip çıkmalıyız” dedi. 

MAHALLENİN PLANLARI YAPILMIŞ

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Yusuf Çolak ise yaptığı konuşmada, mahallelerinde kentsel dönüşümle ilgili olarak Kocaeli ve Gebze belediyesi ile görüştüklerini söyledi. Muhtar Çolak, “Mahallemizin kentsel dönüşüm alanı içersine alınmış. Gerekli imar planları yapılmış. Ancak bu yapılan planları TOKİ’nin kabul etmediğini biliyoruz. Yakın biz zaman sonra TOKİ’nin mühendisleri mahalleye gelecekler. Şunu bilmeniz gerekir ki kentsel dönüşümle ilgili olaerak planlar yapıldı. Mahallede yapılmak istenen bir kentsel dönüşüm var. Bu anlamda mahalleliler olarak bizlerin nasıl bir tutum içersinde olacağımız önemli” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.