“Hürriyet ve Yavuzselim halkını yok sayıyorsunuz”

“Hürriyet ve Yavuzselim halkını yok sayıyorsunuz”

CHP Gebze İlçe örgütünde basın toplantısı düzenlenerek Hürriyet ve Yavuzselim Mahallesi’nde ki sorunlarla ülke genelinde son dönem yaşanan çocuk...

CHP Gebze İlçe örgütünde basın toplantısı düzenlenerek Hürriyet ve Yavuzselim Mahallesi’nde ki sorunlarla ülke genelinde son dönem yaşanan çocuk istismarı üzerine açıklama yapıldı.

Basın açıklamasına, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, parti binasında belediye meclis üyeleri Dilek Tan, Eşref Emin Güzey, Serkan Davutoğlu, Yılmaz Bulut ve Neşe Celep,  İlçe Kadın Kolları Başkanı Bilge Ercan, Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli ile ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

CHP İlçe Başkanı  Yılmaz, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde ki topu ve arsa sorunlarına yönelik olarak açıklamalar yaptı. Yılmaz söz konusu iki mahallede tapu tahsis belgesi olanlara tapularının bedelsiz olarak verilmesi gerektiğini belirterek, tüm hak sahiplerinin tapu almak için ödemesi gereken bedeller karşılıklı anlaşma ile emlak bedeli üzerinden olması gerektiğini söyledi.

MAHALLENİN SAHİBİ HALKTIR

Musa Yılmaz, dünyada en büyük gücün örgütlü halk gücü olduğunu belirterek, “Siz kim oluyorsunuz da 30-40 senesini Beylikbağı Mahallesi’ne vermiş tozlu topraklı çamurlu, asfaltsız yolların kahrını çilesini çekmiş Hürriyet ve Yavuzselim mahalle halkını yok sayıyorsunuz?   O bölgede yaşayan halk mahallenin sahipleridir siz iktidar gücüyle bu hak sahibi olan halkı yok sayamazsınız, buna gücünüz yetmeyecektir.  Yaptığınız adeta bir hak gasp etmektir. Bu halkın sorunlarını derhal halkın çıkarlarına uygun olarak çözün”dedi.

ÇOCUK İSTİSMARI

Musa Yılmaz toplantıda ayrıca son dönem yaşanan çocuk taciz ve tecavüzlerine yönelik olarak görüşlerini de açıklayarak, bu sorunun siyasal iktidarın yanlış uygulamaları, hukuksal yaptırımların eksikliği ve din adamı görünümlü çocuk istismarını teşvik eden kişilere dokunulmamasından kaynakladığını vurguladı.

Gebze Belediyesi meclis üyesi Eşref Emin Güzey ise,  söz konusu iki mahalle Hürriyet ve Yavuzselim’de 30 bin civarında insanın yaşadığını, 8 bin civarında ise konut bulunduğunu belirterek, 180 hektarlık alanda halkın çıkarlarına uygun olarak plan ve proje geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber:  Cengiz Akgün


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.