‘Hürriyet ve Yavuz Selim’de yenilenme yapacağız’

‘Hürriyet ve Yavuz Selim’de yenilenme yapacağız’

  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri ile ilgili olarak, “Burayı güzelleştirmek...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri ile ilgili olarak, “Burayı güzelleştirmek için yeni bir plan ve yenilenme yapmamız gerekir.” dedi.

Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’ndeki yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili olarak dün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker mahalle sakinlerini bilgi verdi. Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran ile Engin Güzel, AKP Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, mahalle muhtarları ve mahalleliler katıldı.

YAŞANMAZ BİR YER

Burayı güzelleştirmek için yeni bir plan ve yenilenme yapmamız gerekir. Yeni planda okul, cami ve sosyal alanları belirlendi. Tüm hak sahiplerinin arazileri tapuya dönüştürülecek. Kendi istedikleri müteahhitlerle anlaşarak inşaat yapabilme imkânı sağlanacak.

BURAYA TOKİ’Yİ SOKMAYACAĞIZ

Her hangi bir müteahhitle ile anlaşma yapılmadan evlerde yıkım yapılmayacak. Mevcut durumda yüzde 3 olan donatı alanları yüzde 40 olarak artırılacak. Hak sahibi olmayan mahalledeki vatandaşımıza bile rezerv alanı olarak belirlenen yerlerde konut verilerek mağduriyet oluşturulmayacaktır. Engeller karşımıza çıkıyor. Bundan sonra bu bilgilendirmeleri daha çok yapacağız. Buraya TOKİ’yi falan sokmayacağız. Vatandaş kendi anlaşsın biz yol gösterip biran önce projeye başlayalım. Çok katlı binalar olmayacak.” dedi.Haber: Hanifi Surun



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.