Hürriyet, kamu şoförlerine kadro istedi

Hürriyet, kamu şoförlerine kadro istedi

  CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, kadro kapsamına alınmayan taşeron şoförlerin sorunlarını meclise taşıdı.Taşerona kadro sözü verilmesine...

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, kadro kapsamına alınmayan taşeron şoförlerin sorunlarını meclise taşıdı.

Taşerona kadro sözü verilmesine rağmen, kadroya alınmayacakları duyurulan kamu şoförlerinin sorunlarını CHP Kocaeli Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet meclise taşıdı. Hürriyet, “Devletin kurumlarının kullandıkları araçlar kiralık olabilir ama bu insanlara kiralık araç muamelesi yapılmamadır” dedi.

HAFTA SONU DA ÇALIŞIYORLAR

Mecliste konuşan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet şunları kaydetti; “Taşeron düzenlemesi binlerce işçiyi sevindirirken, binlerce işçiye de üzmeye devam ediyor.  Bu işçilerin başında ise, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şoförler geliyor. Kamu kurumlarında uzun süredir, araç ihtiyaçları kiralama yöntemiyle karşılanıyor. Dolayısıyla, kiralık araçlar da görev yapan şoförler de yine kurum personeli dışındaki çalışanlardan oluşuyor. Bu şoförler de, taşeron statüsünde çalışıyor. Oysa bu şoförler de, temizlik personeli ve güvenlik gibi işlerini yapıyor, gerektiğinde mesai saatleri dışında ve hafta sonları da çalışıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.