Hürriyet, “Kadro lütuf değil haktır!”

Hürriyet, “Kadro lütuf değil haktır!”

İSU’da yaşanan kadro eşitsizliğini meclise taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Bu insanlara kadro lütuf değil haktır” dedi.CHP Kocaeli Milletvekili...

İSU’da yaşanan kadro eşitsizliğini meclise taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Bu insanlara kadro lütuf değil haktır” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet önceki gün İzmit’te yaşanan İSU işçilerinin kadro isyanını meclise taşıdı. Mecliste konuşan Milletvekili Hürriyet, “Türkiye’nin dört bir yanından anlamsız bir şekilde kadroya alınmayan taşeron işçilerinin haberleri duyuluyor. Kocaeli’de İSU’ya yıllarca emeğini vermiş 350 personel kadroya alınmadılar. Aynı işi yapanlar arasında ne yazık ki büyük bir ayrımcılık yaratıldı” dedi.

HEM VERİMLİ DEĞİL DİYE KADRO VERME HEM GECENİN KÖRÜNDE İŞE KOŞTUR

Konuşmasına devam eden CHP Milletvekili Hürriyet, “350 personel kadroya alınmadıkları gerekçesiyle seslerini duyurmak istedi.  Bu insanların arasında sayaç okuyuculardan, kepçe operatörleri kanal açıcılar ve şoförlere kadar pek çok iş kolu da bulunuyor. Kadroya alınmama sebebi ise; “Yaklaşık maliyetin en az %70'lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dahil işçilik giderinden oluşmaması. Yani; sen yüzde 70 verimlilikle çalışmıyorsun. O yüzden sana kadro yok deniliyor. Oysa bu insanlar gecenin köründe ‘Şu kanal tıkandı, şu istasyon arızalandı’ denilerek işe koşuluyor ve sonra da kalkıp bu insanlar yüzde 70 verimlilikle çalışmıyor denilebiliyor. Bu insanların kadro dışı bırakılması da haksızlıktır.  Bu insanlara kadro lütuf değil haktır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.