Hükümet ayrı telden

Hükümet ayrı telden

Taşeron düzenlemesinde kamu iktisadi teşebbüslerindeki (KİT) 50 bin taşeron işçinin kapsama alınıp alınmayacağı yılan hikâyesine döndü.Başbakan...

Taşeron düzenlemesinde kamu iktisadi teşebbüslerindeki (KİT) 50 bin taşeron işçinin kapsama alınıp alınmayacağı yılan hikâyesine döndü.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “KİT’lerin dahil edilmesi son derece yanlış olur” derken, son olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal, KİT’lerdeki taşeron işçilerin de kapsama alınacağını söyledi. Bu arada hükümetin kamuoyunda “657” olarak bilinen Devlet Memurları Yasası’nın kapsamlı olarak değiştirilmesi için çalışma yürüttüğü de ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek daha önce KİT’lerin kadroya dahil edilmesinin son derece yanlış olacağını söylemişti.

Bu arada hükümetin kamuoyunda “657” olarak bilinen Devlet Memurları Yasası’nda da kapsamlı değişiklik için çalışma yaptığı ortaya çıktı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, milletvekillerinin, memurların ek göstergeleriyle ilgili soruları üzerine, kamuda ek gösterge meselesinin çok karmaşık bir konu olduğunu, farklı unvanlarda, farklı kurumlarda ve farklı zamanlarda yapılan değişiklikler nedeniyle ek gösterge sistemi, tazminat sisteminin “içinden çıkılmaz bir hal aldığını” belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.