“Hukuk devletine sahip çıkmaya davet”

“Hukuk devletine sahip çıkmaya davet”

  Kocaeli Barosu Başkanı M. Tamer Solakoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını ve soruşturmanın...

 

 

Kocaeli Barosu Başkanı M. Tamer Solakoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını ve soruşturmanın sonucunu takip edeceklerini belirterek herkesi hukukun üstünlüğüne ve hukuk devletine sahip çıkmaya davet ettiklerini ifade etti.

 

Kamuoyuna yansıyan bilgilerden, yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında  şüphelilere isnad edilen suçların işlenmiş olabileceği konusunda ciddi bulgulara ulaşılmış olduğu anlaşılmakta olduğunu ifade edilen açıklamada, “Bu sebeple, yürütülen soruşturma hukuk kuralları içerisinde sonuna kadar götürülerek kamu vicdanını tatmin edecek bir şekilde sonuçlandırılmalıdır. Soruşturma kapsamındaki kişilere konum ve sıfatları sebebiyle hiçbir ayrıcalık tanınmamalı, soruşturma "kanun önünde herkes eşittir" ilkesi gereğince yürütülmelidir” denildi.

HUKUK HERKESE LAZIM OLACAKTIR

 

Türkiye Barolar Birliği' nin Adli Kolluk Yönetmeliği' nde yapılan değişikliğin iptali için dava da açılmış olduğunu belirtilerek, “Gerek emniyet teşkilatındaki atamalar gerekse Adli Kolluk Yönetmeliği' nde yapılan değişiklik ve siyasi iktidarın bu soruşturma karşısında gösterdiği tavır toplumumuzu ciddi şekilde endişeye sevk etmekte olduğunu üzülerek görüyoruz. Her zaman olduğu gibi yeniden ve tekrar tekrar hukukun, hukuk kurallarına uygun davranmanın bir gün herkese lazım olacağını akıldan çıkarmamak gerekir. Bu nedenle bu soruşturma ile ilgisi olanların soruşturmayı etkileyecek konumlarından tekrar uzaklaştırılmalıdır” diye ifade edildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.