HUAWEI’ de teknik gezi

HUAWEI’ de teknik gezi

GTÜ Kariyer ve Profesyonel Gelişim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) ve IEEE Gebze Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolları Communication Society işbirliği...

GTÜ Kariyer ve Profesyonel Gelişim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) ve IEEE Gebze Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolları Communication Society işbirliği ile Ümraniye ARGE Merkezine teknik gezi gerçekleştirildi.

Huawei’de öğrencilere şirket hakkında genel bir bilgilendirmeyi şirket yetkilisi Yasin Bostancı yaparak, Firma'nın Kuzey Amerika ve Avustralya hariç her yerde ARGE merkezinin olduğunu, Türkiye’de ki ARGE merkezinin sadece Türkiye’ye yönelik çalışmadığını Güney Amerika’dan Güney Afrika’ya her türlü proje desteği sağladığını ve bünyesinde 508 yerli yazılımcı mühendislerin çalıştığını aktardı. Sunum şeklinde yapılan açıklamaların sonrasında içerik hakkında sorular soran öğrenciler arasından  soruları bilenlere Huawei çalışanları tarafından bluetooth hoparlör ve powerbank hediye edildi. Huawei’de fikirlerin hayata dönüştüğü yer olan Openlab’a gezilerek,  güvenlik sistemleri hakkında neler geliştirildiği, yüz tarama sistemleri ve olağanüstü koşullar altında havalimanları gibi büyük kurum ve kuruluşlarının iletişim bağlantıları koptuğunda, yeni bir ağ kurulması için üretilen ürünlerin tanıtımı küçük simülasyonlarla yapıldı. Openlab’da çalışan deneyimli yazılım mühendisleri, öğrencilerin alana yönelik sorduğu soruları cevaplayarak, gezinin etkili ve öğretici bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulundular.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.